САЩ и Китай не се разбраха след двудневни преговори

САЩ и Китай не се разбраха след двудневни преговори

САЩ и Китай завършиха двудневни преговори за търговията, без да постигнат значителен пробив на фона на изострящата се търговска война между тях, предаде Ройтерс.

Белият дом заяви, че двете страни са обсъдили „как да постигнат справедливост, баланс и взаимност в икономическите отношения“. „Оценяваме това, че китайската делегация дойде в САЩ, за да участва в тези срещи. Американската делегация ще запознае своите началници с обсъжданията“, каза говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс.

По думите й разговорите са включвали „обръщане на внимание на структурни въпроси в Китай“, в това число неговите политики в интелектуалната собственост и трансфера на технологии.
Това бяха първите лични американско-китайски срещи от началото на юни с цел уреждане на задълбочаващия се търговски конфликт.

По-рано висш американски служител омаловажи шансовете за успех, като каза, че Китай още не е обърнал внимание на оплакванията на САЩ във връзка с предполагаемо незаконно присвояване на американска интелектуална собственост и индустриални субсидии.

Източник:Дарик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder