Топ вести
18.05.2022 - Тригодишните деца ще получават безплатни познавателни книжки
18.05.2022 - 554 безработни лица да бъдат наети по Регионалната програма за заетост за област Видин
18.05.2022 - Държавен архив – Видин представи изложбата „Съкровищата на държавните архиви“
18.05.2022 - 0% ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, 25 ст. на литър отстъпка за бензин, дизел и метан са част от антикризисния пакет на управляващата коалиция в подкрепа на гражданите и бизнеса
18.05.2022 - ОУ „Христо Ботев” спечели за трети път лекоатлетическия турнир за ученици „Най-добритe” в Мездра
18.05.2022 - Монтана празнува 24 май с концерт
18.05.2022 - 37-годишен румънски гражданин пострада при катастрофа на околовръстния път на Видин
18.05.2022 - Нерегламентиран добив на злато в района на язовир Огоста
18.05.2022 - Отборът на ППМГ-Видин победител в областното състезание „Млад огнеборец“
17.05.2022 - Концерт на пианистката доц. Слободанка Паич в читалище „Цвят -1870“ на 19 май

Закриха районните прокуратури в Кула и Белоградчик, ще ги последват ли и двете съдилища?

В миналия материал на „Посоки Северозапад“ „Кого удря предстоящото ново райониране на България?“ посочихме, че през далечната и следвоенна 1946 година населението на Видинска област е наброявало 194 007 души, а в края на миналата година тук са останали да живеят едва 86 927 души. Простата сметка показва, че благодарение на мъдрите управленски решения на местна и централна власт оттогава до днес от нашия край са изчезнали близо 110 хиляди души – с 24 хиляди повече, отколкото са живеещите тук сега. И властовата вакханалия, за жалост, не спира. След като преди години в Кула закриха болницата, щото била общинска, Белоградчишката я оставиха години наред в будна кома. Щото и тя е общинска. Сиреч – държавата няма нищо общо с тях, независимо от императивния конституционен текст, че здравеопазването е един от основните ангажименти на държавата.

Сега дойде ред да закрият и районните прокуратури в Кула и Белоградчик. Добре обаче знаем, че по презумпция прокуратурата е защитник на държавата и държавността, от което следва, че в Кула и Белоградчик държавата се самооттегля и от това си основно задължение. То пък и за какви държава и държавност можем да претендираме да има у Кулско и Белоградчишко, където отколе законът е врата у поле, Бог е високо, а царят си царува на „Дондуков“ 1 на жълтите павета.

В съседна Румъния нагледно ни показаха какво значи спазване на законите и правилата на държавността, осъждайки и вкарвайки зад решетките бивши и действащи управници от най-високите етажи на властта. И се вдигат на многохилядни протести при всеки опит да се ограничат правата на съдебната им система, с което, всъщност, се ограничават и гражданските им права. У нас през 2006-а ограбиха спестяванията на всички българи с дирижиран изкуствен фалит на сума ти банки, виновни – йок. Корпоративна търговска банка потопи държавата с 4 милиарда лева, реакцията след грабежа се сведе до формулирането на риторичния въпрос #Кой? Онзи ден гръцки застрахователни олимпийци преджобиха над 200 хиляди лековерни българи, имали нещастието да застраховат автомобилите си при тях. Познайте от три пъти кой двойно ще плати сметката и кой на кого ще потърси отговорност. Но на районните прокуратури в Кула и Белоградчик им хлопнаха кепенците, с тях заминават в небитието и още 9 други районни прокуратури –  в Ардино, Брезник, Дряново, Мадан, Тервел, Тополовград, Трън, Трявна и Чепеларе. По същото време великаните от спецпрокуратурата ни се чудят какъв модеl пранги да надянат на кметицата на столичния квартал „Младост“ и как да я разкарват окована пред камери и журналисти, щото била окрала някакви си 70 бона и с това я произведоха за престъпник №1 у нас. В Кулско и Белоградчишко и с прокурори бандитите ограбиха де що има домове и имоти, а без прокурори грабителите се очертава да са пълновластните тартори на и без това обезлюдяващите села. Сега остава да бастисат и районните съдилища, но едва ли румънците ще дойдат тук да протестират срещу трайно настаняващото се по нашите земи безправие и беззаконност.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder