Топ вести
21.01.2019 - След запой! Мъж бе брутално убит в Димово
20.01.2019 - Посоки Северозапад: Бюджет ‘2019 на община Видин като финансово стабилна мизерия
20.01.2019 - „КЪПАЧИТЕ 2019“: ЕДИНСТВЕНИЯТ РИТУАЛ ЗАПАЗЕН В БЪЛГАРИЯ ! (снимки)
20.01.2019 - Пълен абсурд! Една проверка, две различни констатации!? Защо „Медицински одит“ и РЗИ си противоречат?
20.01.2019 - Пламен Петров-БДИН -Видин:“Парите на Байчев ще послужат за поправяне на щетите, които е нанесъл“ (Темите -Рестартът)
20.01.2019 - Бдин – Видин – рунд пореден! Още един футболист се оплака от клуба. Какво се случва?
19.01.2019 - Mилен Милчев: „Всички които излязоха на улицата миналия януари, бяха излъгани“ (Темите -Рестартът)
19.01.2019 - Премиера: Темите – Рестартът с водещ Калин Иванов
19.01.2019 - Влог и в банков клон извън ЕС със защита до 100 000 евро
19.01.2019 - Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект
Въвеждането на допълнителна задължителна здравна застраховка е един от вариантите за промяна на здравноосигурителния модел у нас

Въвеждането на допълнителна задължителна здравна застраховка е един от вариантите за промяна на здравноосигурителния модел у нас

Въвеждането на допълнителна задължителна здравна застраховка е елемент на един от вариантите за промяна на здравноосигурителния модел у нас – коментарът направи финансовият министър Владислав Горанов във връзка с информацията за подготвяния от здравното министерство нов модел на здравното осигуряване.

Според Горанов този вариант със сигурност ще увеличи финансовата тежест за здравно осигурените, но е въпрос на тълкувание, дали е допълнителен данък.

Финансовият министър припомни, че в управленската програма на кабинета не се предвижда вдигане на данъците и осигуровките.

„Въпрос на терминологичен спор е дали задължителната застраховка е нов вид данъчно бреме. По-скоро да и това ще е част от дебата дали е приемлив един такъв модел, или не е приемлив. Лично аз в разговори с екипа на министър Ананиев съм привърженик на един друг модел, който също ще бъде представен. Аз съм привърженик на модел за демонополизация на НЗОК с даване право на избор на осигурените лица дали да се осигуряват с цялата си вноска в частни застрахователни дружества, или да останат осигурени в НЗОК“, обясни Горанов.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder