Властта във Видин на първи учебен ден (снимки)

Властта във Видин на първи учебен ден (снимки)

Секретарят на Община Видин Иванела Андреева присъства на празника за първия учебен ден в Средно училище „Цар Симеон Велики“, съобщиха от пресцентъра на Община Видин.
Гости на тържеството там бяха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, народният представител Владимир Тошев, евродепутатът Ангел Джамбазки, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, заместник областният управител Лъчезар Попиванов и др.
От името на Министерството Таня Михайлова връчи на директора на училището Венцислав Станев плакет с българската азбука. „Това е подарък с най-ценните символи, които нашите предци са оставили. Благодарение на тези знаци сме изградили нашата духовност“ – каза заместник-министърът и пожела успешна, спокойна и удовлетворяваща учебна година.
Иванела Андреева приветства присъстващите на тържеството и поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков. „Пожелавам на видинските учители и днес да следват пътя на възрожденските ни просветители, като не само отварят широко вратата на познанието пред подрастващите и младите хора, но и възпитават у тях нравствени ценности. Нека учители и ученици посрещнат новата учебна година с много сили и творчески ентусиазъм. Покорявайте още върхове и накарайте Видин да се гордее с всички вас!“ – пише в адреса.
В обръщението си Венцислав Станев заяви, че в началото на тази учебна година в СУ „Цар Симеон Велики“ вече е започнал грандиозният ремонт по проект на Община Видин в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“, в който са заложени почти 9 милиона лв. за модернизиране на образователната инфраструктура. „Реализирането му ще направи училището ни още по-хубаво и още по-модерно. А това е важно. Защото нашето бъдеще е такова, каквото е нашето училище днес“ – каза Станев. Той благодари на всички ученици и родители, които са избрали най-старото училище във Видин, с над 135-годишна история. И покани заместник-министъра Таня Михайлова, Владимир Тошев, Ангел Джамбазки и председателя на Училищното настоятелство Александър Русев да въведат учениците в храма на знанието.
Заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов уважи празничния ден в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета Огнян Ценков на директора на учебното заведение Румяна Петрова. От своя страна тя благодари и изказа удовлетворението си от стартиралия преди дни в гимназията проект на Общината в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“, свързан с основна реконструкция на сградата на гимназията, с който ще се модернизира материалната база, като се създадат нови съвременни условия за качествено образование. Румяна Петрова пожела една успешна учебна година, изпълнена с много знания и положителни емоции.
Тържеството продължи с рецитал, в който взеха участие деца от различни класове. Дванадесетокласниците предадоха на най-малките, които сега започват обучението си в V кл., традиционните шалове с герба на гимназията и ги въведоха в класните им стаи.
И тази година Община Видин раздаде на първокласниците във всички училища книжки с любими български приказки, със специално послание от кмета Огнян Ценков.
По-късно днес заместник-министър Таня Михайлова проведе работна среща с директори на училища и детски градини от Област Видин, в която участва и секретарят на Общината Иванела Андреева. В началото на срещата началникът на Регионалния инспекторат Веселка Асенова връчи плакет на Таня Михайлова, с благодарност за съдействието и подкрепата от страна на Министерството за развитието на образованието в нашия регион.

Екип: Видин Вест
Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder