Топ вести
17.10.2018 - Посоки Северозапад: Хаосът в две видински училища – видимият резултат от синдрома на управленската недостатъчност
17.10.2018 - Британското правителство не иска удължаване на преходния период след Брекзит
17.10.2018 - Над половината българи са на мнение, че принадлежността към ЕС е „нещо добро“
17.10.2018 - Авария в завод „Арсенал“, има пострадали
17.10.2018 - Среща-разговор с Димитър Стоянов и представяне на книгата му „Алтернативата. Защо трябва да променим света в който живеем?“
17.10.2018 - Откраднаха тример, косачка и музикална уредба от вила в село Арчар
17.10.2018 - Сърбия няма да си купи членство в ЕС чрез враждебни действия спрямо Русия
17.10.2018 - Работодателите настояват при майчинство да не се начислява платен годишен отпуск
17.10.2018 - Някои материали в саудитското консулство, където преди две седмици изчезна саудитският журналист Джамал Хашоги, са пребоядисани, заяви днес Ердоган
17.10.2018 - Президентът заминава днес на работно посещение по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II
Върлува ли грип у нас?

Върлува ли грип у нас?

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев препоръча ваксинации, предаде BULGARIA ON AIR.
Все още е рано да се твърди, че върлува грипът у нас. Това каза в студиото на „България сутрин“ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

По думите му сега много хора се оплакват от болки в гърлото, суха кашлица и отпадналост. Проф. Кантарджиев обясни, че това са прояви на характерните за есенния сезон респираторни и вирусни инфекции, които обаче в никакъв случай не са грип. За него е все още рано.

„В Националния център по заразни болести доказахме циркулация на парагрип-3. Сега се казва респировирус-3 – едно заболяване много по-леко от грипа, много по-лесно за прекарване, което не дава усложнения“, обясни проф. Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести обясни още, че за да се предпазим от заболяване с грип, при който са възможни много усложнения, е най-добре да си направим ваксина през октомври. По думите на проф. Кантарджиев ваксинацията не означава, че няма да се разболеем, а че няма да настъпят усложнения.

„Ноември започва циркулацията на грипните вируси, зачестяват случаите декември и обикновено пикът е средата или края на януари“, допълни той.

Проф. Кантарджиев добави още, че у нас е много малък процентът на ваксинациите, въпреки че за много хора това е задължително, за да си спестят усложнения.

Според него голям проблем в грипния период са затворените помещения и липсата на проветряване, а ако в детските градини децата прекарват повечето време навън, заразените ще са много по-малко.

Източник: България Он Ер

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder