Кой кого напуска? ЕС-Великобритания или Великобритания-ЕС?

Кой кого напуска? ЕС-Великобритания или Великобритания-ЕС?

Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са все още много далече от реалността, каза вчера председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на публичен форум в германския град Фрайбург, предаде Ройтерс.
„Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното“,  каза Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души. А после добави, че британското общество никога не е било правилно информирано за последствията от напускането на ЕС.
„Във Великобритания така и не се състоя реална кампания по референдума в смисъл на информационна кампания, – посочи той, когато бе запитан за възможността на втори референдум на Острова за членството в ЕС.  – Британците, включително и някои министри в правителството, едва сега разбират колко много въпроси възникват във връзка с  това.“
„Ако преговорите (по въздушния транспорт), например, се провалят,   британски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а вероятно трябваше да им се каже“, продължи той.
Юнкер добави, че Брекзит вече е „въпрос на миналото“ и че иска да се занимава с бъдещето на ЕС, състоящ се от 27 страни. „Ние сме в разгара на трудните преговори за Брекзит и аз съм изцяло за намиране на добър начин да сътрудничим с британците като приятели. Трябва да запазим  добрия тон“, подчерта той.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder