Топ вести
20.09.2019 - 60-годишен видинчанин пострада при пожар! В Стакевци изгоря 70 дек. иглолистна гора и още 11 пожара в региона през последното денонощие
20.09.2019 - Кола помете пешеходец във Видин, той е пострадал
20.09.2019 - С близо 3 промила алкохол видинчанин счупи дрегера, друг пък е хванат по-малко пиян
20.09.2019 - Моторист засече товарен автомобил и преби шофьора
20.09.2019 - Община Видин отново се включи в Европейската седмица на мобилността (Снимки)
20.09.2019 - Кметът на Враца награди победителите в Ученически игри 2018/2019 (Снимки)
19.09.2019 - Борис Николов, кмет на Белоградчик: „Залагам на свършеното до момента за предстоящите избори“ ( Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Росица Кирова: „Този Общински съвет свърши НИЩО за тези четири години“ (Утро с Видин Вест)
19.09.2019 - Нужни са средства за лечението на ученичка от Видин
19.09.2019 - Враца е домакин на арт фестивал
Чия е вината за аварията в Центъра по хемодиализа във Видин? (видео)

Чия е вината за аварията в Центъра по хемодиализа във Видин? (видео)

Заради повредата пациентите ще бъдат приети в болницата в Монтана, съобщава BULGARIA ON AIR.

Все още не е решен проблемът с болницата във Видин, където Центърът по хемодиализа работи на авариен режим заради повреда.

Днес по обяд Центърът ще спре работа напълно до понеделник, защото трябва да бъдат отстранени всички дефекти и да се подменят определени модули, съобщи директорът на Видинската болница д-р Цветан Василев. Той увери, че всички пациенти, които са на хемодиализа, ще бъдат приети в болницата в Монтана.

Междувременно започва проверка. Тя е по разпореждане на здравния министър Кирил Ананиев. Авария в системата на болничното отделение отпреди няколко дни затрудни достъпа на пациентите до жизненоважното за тях лечение. А заради отложени процедури мъж на 50 години почина.

Заместник-директорът на болницата във Видин д-р Богдан Томов каза пред Bulgaria ON AIR, че починалият пациент е трябвало да отиде на планирана хемодиализа в понеделник. Той обаче не се е явил. На следващия ден старшата сестра и лекуващият лекар са му се обадили три пъти, осъществили са контакт с него, но той така и не е отишъл.

Други пациенти обаче твърдят, че заради аварията от лечебното заведение са се обадили на мъжа, за да му съобщят, че е невъзможно да му бъде извършена интервенцията.

„След отстраняването на проблема са му предложили да отиде във вторник, но той не се е съгласил, затова са се уговорили диализата да бъде направена в Монтана в сряда сутринта“, обясниха те.

Пациентите обвиняват ръководството на видинската болница за извънредното положение и твърдят, че проблемът опира до пари.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder