Ема Калеа : „Видин е величествен, но видях много тъжни лица в него“ (Темите – Рестартът )

Ема Калеа : „Видин е величествен, но видях много тъжни лица в него“ (Темите – Рестартът )

„Българите, както и доста други народи не осъзнават ползите от членството им в Евросъюза. Ще трябва да мине едно цяло поколение за да разберат какви са ползите“, каза в студиото на предаването „Темите“ – Ема Калеа, която е съдия в неправителствена организация по парламентарна младежка дейност и консултант в младежките парламенти на Германия и Франция.

Младият експерт бе във Видин за да обясни за ползите от членството ни в Евросъюза, на деца от видинско училище.

„Когато дойдох във Видин, усетих това място като нещо много очарователно. Градът изглежда доста величествен, но явно с времето нещо се е случило и той е станал много мрачен. Разказаха ми, че няколко фабрики са затворили и хората са останали без работа. Наистина не разбирам как се е случило това. Нещата може би ще се оправят, но това зависи от местната администрация, управлението на местно ниво“, коментира Калеа.

Тя обясни, че вижда във Видин потенциал да бъде доста добре развит и това може да стане чрез различните лостове, които предлага Европа.

„Говорих с децата от едно местно училище. Обясних им какво значи да си Европеец! Защото не е важно само това, че дадена страна се намира в алианса, важното е хората да се чувстват Европейци и живеят като такива.“

Вижте целия разговор с Ема Калеа.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder