Жандармерия пази ромския квартал в Монтана след убийството на момче

Жандармерия пази ромския квартал в Монтана след убийството на момче

През нощта на мястото на убийството и в ромския квартал на Монтана – „Огоста“, се бяха събрали роднини и приятели на Гошко, които искаха справедлива присъда за убиеца на момчето. В квартала имаше засилено присъствие на жандармерия от поделението в Монтана и от Плевен, съобщи БНТ.

Цяла нощ продължи разследването на убийството на 17-годишния ром Гошко Г., станало вчера в гориста местност край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. На място са направени още огледи, продължават балистичните експертизи за установяване на оръжието, с което е стреляно, текат и разпити на задържания вчера 38-годишен мъж от Монтана. Не може да се каже със сигурност дали той е предполагаемият убиец, но работата по случаят продължава.

Засега няма постановление на прокурор, с което полицейското задържане да бъде удължено с повече от 24 часа и ако такова не бъде издадено, то той трябва да бъде освободен в следобедните часове днес, обявиха от ОД на МВР в Монтана.

Гошко Г. беше убит в местността „Пъстренеца“ край Монтана. По думите на дядо му, който бил с него по време на убийството и с две каруци събирали трева, стрелецът им бил познат и друг път ги е заплашвал с убийство и саморазправа, защото събират трева и дърва в неговия имот край града.

Задържаният мъж е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. В колата му е намерен газов пистолет, но не е ясно дали с него е произведен фаталният за момчето изстрел.

Източник:19мин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder