Румен Христов:Предсрочни парламентарни избори у нас ще има

Румен Христов:Предсрочни парламентарни избори у нас ще има

Предсрочни парламентарни избори у нас ще има. Това заяви днес в пресклуба на БТА в Плевен лидерът на СДС Румен Христов.
Той уточни, че СДС ще обсъди на свой национален форум през ноември как да се явяват на евроизборите и евентуални предсрочни парламентарни избори.
Основният ни опонент е БСП и едно е категорично сигурно – няма да се коалираме с БСП и ДПС, подчерта Христов. Смятаме като най-близка формация до СДС партия ДСБ, поясни той. Лидерът на СДС каза, че като партия се фокусират още отсега за самостоятелно участие в местните избори, защото ги считат за изключително важни. Целта им ще бъде да имат добри структури по места и да постигнат удвоени резултати. Отсега ще посочат свои кандидати за кметове и общински съветници, за да има време да станат разпознаваеми. СДС има в момента четирима кметове на областни градове, които подкрепи на предишните избори, припомни Христов. Един от тях е и кметът на Плевен, който, ако реши да се кандидатира, СДС ще подкрепи за втори мандат, уточни лидерът на партията.
Евроизборите, според Христов, са много тежки и засега СДС няма решение как ще участва в тях, но не е реалистично да участва самостоятелно.
Христов заяви още, че подкрепят ГЕРБ в действията им за влизане на България в еврозоната.
Националният изпълнителен съвет на СДС днес за първи път има изнесено заседание в Плевен. По-късно Румен Христов има среща с кмета на Плевен Георг Спартански.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder