Синът, който върна голите снимки в Playboy

Синът, който върна голите снимки в Playboy

Не голотата е проблем, а начинът, по който тя се представя. Това казва 25-годишният син на Хю Хефнър – Купър Хефнър. Той иска Playboy да се харесва на неговото поколение и по тази причина поема креативния контрол над бранда, създаден от баща му преди 64 години.

Купър връща голите снимки в списанието, но не иска компанията му да участва в долнопробни скандали за авторско право или евтини реалити шоута.

Купър Хефнър в момента е назначен за творчески директор на Playboy Enterprises. През тийнейджърските си години той живее като в мокрите сънища на мнозина. Около него непрекъснато има знаменитости и оскъдно облечени „зайчета“. В имението на Playboy той и съучениците му могат да си поръчат и да получат всичко. Има дори частен зоопарк.

Въпреки непрестанния купон Купър има и проблем като от учебник на Фройд.

Майка му е Кимбърли Конрад – Мис Плеймейт на 1989-а година, а нейна чисто гола снимка стои в библиотеката на имението.

Купър няма как да скрие, че това е било много странно за него. Той разказва, че това е било слонът в стаята, за който никой не говори. Снимката, разбира се, отдавна е махната – баща му, който в момента е на 91 години, след развода си се сдобива с цял харем блондинки, преди отново да се отдаде на моногамията с настоящата си съпруга Кристъл Харис.

Според Купър същата снимка в момента няма да го притесни. Нещо повече – за Деня на майката той пита Конрад дали не иска да пресъздаде сесията си за списанието и тя се съгласява. Фотосесията е направена две седмици по-късно и излиза в тазгодишния брой от юни месец.

Playboy обаче се бори с миналото си точно както Купър се опитва да превъзмогне своето.

Как да преобразиш това, което си наследил, в случай, че то е повод за редица спорове между половете и между различните поколения? Купър предпочита да се обърне към миналото, докато планира бъдещето на компанията си.

Все пак тепърва прохождащият бизнес от миналото в момента е конгломерат, чийто бранд със заешките уши печели годишно над 1 милиард долара от продажби.

Купър не е на длъжността си 18 месеца, но се връща по молба на изпълнителния директор на Playboy – Бен Кон. Кон счита, че марката не бива да пада до положение, в което брандира камиони и продава освежители за въздух. Ключово се оказва и решението на предшественика на Кон – Скот Фландърс – да забрани голотата на челните страници на списанието, за да заложи на мейнстрийм статии.

Според Купър това показва неразбиране на идеята кои са Playboy и какво предлагат на аудиторията си. Той посочва не една и две грешки в управлението на бранда като това да презентират реалитито „The Playboy Club“ като семейна драма, вместо като по-изискана версия на канал за възрастни.

Броят на Playboy от март месец връща голите модели или поне тези без горнища. Годеницата на Купър – актрисата Скарлет Бърн – същи позира гола за фотосесия и пише есе, в което описва действието си като акт на феминизъм. Фотосесиите, които преди бяха кичозни, сега представят арт натурализъм, който има за цел да се хареса на естетите, а не на порно маниаците. Проблемът не е голотата, а начинът, по който тя се представя, повтаря Купър.

Синът на Хю Хефнър се връща към вечната цел на бранда Playboy – да провокира и интелектуално, и сексуално.

Той се стреми към списание, което съответства на нашето време. То няма да се върти около Хю и около възхвалата на живота на женкар. Купър иска да създаде продукт, който ще допадне на неговото поколение и на поколението след него.

Бизнесът на Хю Хефнър успява, защото когато е основан, той говори на езика на младите. Купър осъзнава това и иска да го постигне по собствен начин.

Той държи да се разграничи от баща си, но между двамата има и много прилики. Купър обмисля кариера в политиката, но към момента счита, че работата му в областта на забавленията за възрастни ще му попречи и ще го направи неизбираем. Също като баща си той има афинитет към армията – Хю служи две години във военноморските сили през Втората световна война. От януари – насам Купър се води от запаса на армията на Калифорния.

Купър започва да участва в заседанията на борда на директорите на Playboy още докато е в колежа, но няма право на глас. Отчасти го подтиква и безпокойството за баща му, който в последните години избягва публични появи. Хю има проблеми с гръбначния стълб и слуха и не иска да бъде сниман с придружител и със слухов апарат заради имиджа си. Приятелите му обаче все още се отбиват на вечеря, а и Хеф пише кратки статии за Playboy.

Имението вече е далеч по-спокойно. То е домакин само на няколко партита през годината.

Неотдавна там всяка седмица бяха организирани шумни веселби с бизнес партньори, потенциални бизнес партньори и случайни хора, готови да дадат 50 хил. долара за наем за една вечер.

Купър, който винаги е бил привилегирован заради баща си, знае как да се възползва от предимството, което има. Той завършва филмово продуцентство в университета „Chapman“ в Оринжд Каунти като отказва да следва в USC, където баща му е дарител. Това го кара да вярва, че успехът не му е подарен.

Купър има и по-голям брат – Марстън, но той вече е извън бъдещето на Playboy. Марстън е на 27 и първоначално беше посочван като очевиден наследник на бизнеса. Той е извън светлините на прожектора от 2012-а след обвинения за домашно насилие от тогавашната си приятелка – плеймейтката Клеър Синклер. В момента преподава английски език в Япония.

Според Купър баща им има желание двамата братя да управляват заедно империята Playboy, но с времето си проличава, че Марстън не иска да има нищо общо с това.

Купър обаче често търси съвети от друга негова роднина – сестра му Кристи, която е на 64 и която управлява компанията в продължение на над 20 години – до 2009-а. Тя помага на Купър да взима правилните решения и е най-запознатият с бизнеса човек в обкръжението му. Кристи често го кара да запази спокойствие, тъй като за Купър, който в момента е на 25 години, това все още е предизвикателство.

В момента компанията работи по два проекта с продуцентска къща RatPac – автобиографичен сериал за Хю Хефнър без все още да е известно кой ще участва в него, и римейк на вариететното шоу от ’60 – „Playboy After Dark“. Според режисьора Ратнър приликата между Купър и Хю е толкова голяма, че чак е плашеща. Купър е канен да участва в реалити шоу, към което MTV проявява интерес, но категорично отказва.

Междувременно видео каналите на Playboy, включително Playboy TV, която излъчва предавания за възрастни като Cougar Club L.A, ще бъдат възобновени през 2018-а.

Те бяха под шапката на порно гиганта MindGeek. За Купър е важно всички платформи, през които Playboy достига до потребителите си, да бъдат с едно и също послание.

Купър дели времето си между развитието на марката Playboy и различни проекти като брандирани с легендарното зайче нощни клубове – такъв в момента се строи в Манхатън. В Китай например Playboy се асоциира като марка дрехи, тъй като заради цензурата другите продукти не достигат до там. По тази причина производството на дрехи също е на фокус.

Междувременно компанията възобновява конкуренцията си с останалите медии, от която за известно време беше изтласкана. Купър признава, че медии като Vice в момента привличат демографската група, към която Playboy се стреми. Той осъзнава, че пазарът се променя, и има амбицията да се нагоди към тези промени.

Това, което не се променя, е културният консерватизъм, който много напомня времето на Айзенхауер, когато е основан Playboy.

Настоящият президент – Доналд Тръмп – е почитател на списанието, но чувствата очевидно не са взаимни. Според Купър помежду им няма уважение, въпреки, че държавният глава е бил на корицата на списанието.

Купър звучи като баща си и казва, че в списанието има място и за лайфстайл статии, но основната му философия е свободата. В момента според него историята се повтаря и той иска Playboy да е в центъра на събитията. Той не спира да мисли за идеята на изданието, но има собствена гледна точка за развитието му, която иска да наложи.

Източник:webcafe

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder