Посоки Северозапад: В Деня на народните будители започва обратното броене за местната власт

Посоки Северозапад: В Деня на народните будители започва обратното броене за местната власт

През 2015 година на 1 ноември – Деня на народните будители, Видин избра и се сдоби с новите си местни управници. Под партийното знаме на ГЕРБ и в името на: „Видими резултати за Видин. Време е.“. Оттогава минаха три години, поради което „време е“ да започнем да броим „видимите резултати“, тъй като от този първи ноември започва обратното броене в 4-годишния мандат на това управление. И докато се изнизват оставащите му до следващия вот около 12 месеца, 58 седмици или към 365 дни, дойде време да преброим и анализираме случилите се и неслучилите се видими управленски резултати. Които, разбира се, не е възможно да се поберат в текста на една публикация, тъй че считайте тази за първа от многоактовия сериал до приключване на сезона къмто 1 ноември следващата година.

Тръгнахме с намерението да започнем с парите от трите общински бюджети, но видими следи от точни разчети така и не успяхме да открием в официалния сайт на общината. Такива, може би, не съвсем прецизни обаче намерихме в стари информации, според които през първата 2016-а година от това управление са похарчени около 34,6 милиона лева, през миналата година – с бюджетната актуализация би трябвало да са 45,5 милиона лева, а през тази ни предстои да се поздравим с 41,5 милиона лева. В които сигурно са включени и отпуснатите от държавата безвъзмездни подаяния и нисколихвени заеми, чрез което трябваше да се постигне така лелеяната финансова стабилност на общината. Доживяхме я, а видимите резултати от възцарилата се финансова стабилност потопиха Видин и населените места на общината в блатото на нищоправенето и нищо значимо неслучилото се. И когато нагодина предизборно започнат да се хвалят с усвоените десетки милиони по проектите за зелена и околна среда, за реконструкцията на централната градска част, за основните ремонти на двете училища, за театъра и прочие, ясно им кажете, че тези въпросни проекти за разработени и одобрени за финансиране през миналия мандат на местната власт. През който сегашните управляващи видимо бяха в опозиция. Та по този повод ги попитайте те конкретно какво, например, са започнали през своя мандат, което да го завещаят за следващия.

Като за финал ще допълним, че именно сега е времето за преброяване на видимите резултати от това управление на Видин, общината и на останалите 10 общини в региона ни. Защото именно по тези видими резултати ще можем обективно да оценим не само как са ни управлявали, но и да ни помогнат да направим информиран избор кои хора да овластим с гласовете си за управници след Деня на народните будители нагодина. Дотогава активно ще отброяваме дните през 58-те седмици и 12-те месеца на последната година от мандата на тази местна власт.

Снимки: архив на Видин Вест от предизборната есен на 2015 година

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder