Топ вести
21.01.2019 - След запой! Мъж бе брутално убит в Димово
20.01.2019 - Посоки Северозапад: Бюджет ‘2019 на община Видин като финансово стабилна мизерия
20.01.2019 - „КЪПАЧИТЕ 2019“: ЕДИНСТВЕНИЯТ РИТУАЛ ЗАПАЗЕН В БЪЛГАРИЯ ! (снимки)
20.01.2019 - Пълен абсурд! Една проверка, две различни констатации!? Защо „Медицински одит“ и РЗИ си противоречат?
20.01.2019 - Пламен Петров-БДИН -Видин:“Парите на Байчев ще послужат за поправяне на щетите, които е нанесъл“ (Темите -Рестартът)
20.01.2019 - Бдин – Видин – рунд пореден! Още един футболист се оплака от клуба. Какво се случва?
19.01.2019 - Mилен Милчев: „Всички които излязоха на улицата миналия януари, бяха излъгани“ (Темите -Рестартът)
19.01.2019 - Премиера: Темите – Рестартът с водещ Калин Иванов
19.01.2019 - Влог и в банков клон извън ЕС със защита до 100 000 евро
19.01.2019 - Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект
Кметове на селища от Община Видин получиха заявените от тях строителни материали, демонтирани при ремонта на площада

Кметове на селища от Община Видин получиха заявените от тях строителни материали, демонтирани при ремонта на площада

Още в началото на ремонтните дейности по проект „Основна реконструкция на централна пешеходна зона в гр. Видин“ кметът Огнян Ценков заяви, че демонтираните и годни за употреба строителни материали ще бъдат предоставени за нуждите на населените места в Общината. Той отправи предложение към всички кметове и кметски наместници да преценят за какво биха могли да ги използват и да направят заявки. Днес първите количества от демонтираните мраморни и гранитни плочи, които се съхраняват на територията на бившето военно поделение, бяха транспортирани за селата Градец, Слана бара, Гомотарци, Антимово и Цар Симеоново. На място бяха кметът на Община Видин, главният архитект и ръководител на проекта Ангел Недялков, инж. Румен Лилов, началник отдел „Устройство на територията“ и кметовете на селата, заявили необходимостта от различни количества годни за вторично използване материали. „Те ще послужат за облагородяване на всички населени места в Общината, като се спазва стриктно процедурата и се подпише приемо-предавателен протокол“ – обясни Ценков.

Кметът на Градец Илия Томов сподели, че плочите ще бъдат използвани за ремонт на паметника в центъра на селото. По проект от Министерството на отбраната за тази цел вече са осигурени 4 000 лв., но са недостатъчни. На други места ще бъдат направени тротоари, настилки пред обществени сгради, пешеходни пътеки, цветарници, а в Гомотарци например с тях ще се довърши започнатото по програмата „Местни инициативи“ спортно игрище.

Огнян Ценков отбеляза, че има визия част от материалите да бъдат използвани и на територията на град Видин, като в никакъв случай няма да се допусне те да се похабят. „Негодните за вторична употреба се транспортират в депото за твърди битови отпадъци, където се раздробяват на трошено-каменна настилка и се използват за баластрирането на улици“ – допълни той. Инж. Румен Лилов каза, че досега е завършило баластрирането на улици в пет населени места – Ботево, Цар Симеоново, Жеглица, Синаговци и част от Дунавци, като този процес ще продължи и в други селища. Това става след съгласуване с кметовете и по тяхна заявка.

На въпрос от страна на медиите относно демонтираната от площад „Европа“ ротонда, главният архитект на Общината отговори, че тя ще бъде поставена на територията, където се провежда Видинският панаир и монтирана в предишния й вид. В момента се съхранява в бившето военно поделение, заедно с останалите материали и е напълно запазена.

Видинският кмет съобщи, че част от гранитните плочи за новата настилка са вече тук, пристигнали са на пристанището в Бургас и оттам са транспортирани до Видин. Очаква се до 10 дни, в зависимост от атмосферните условия, да започне поставянето им.

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder