Какво ще се случи във Видин по време на Националната седмица на четенето

Какво ще се случи във Видин по време на Националната седмица на четенето

Във връзка с  Националната седмица на четенето – в периода от 22 до 26 октомври 2018 г. в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще се проведат следните инициативи:

 

Първи ден – понеделник, 22 октомври 2018 г. от 11:00 часа в Залата за изяви на библиотеката: Откриване на Националната седмица на четенето. Четвъртокласници от СУ „Цар Симеон Велики” с класен  ръководител Илияна Тодорова  ще  представят „В приказния  чуден свят герой аз славен бях” Инициативата в този ден е насочена към най-малките – децата в предучилищна възраст. Гости на събитието ще бъдат  подготвителните  групи на СУ „Цар Симеон Велики” и ДГ „Желязко Попниколов”.

 

Втори ден – вторник, 23 октомври 2018 г., от 11:00 часа в Детския отдел ще ни гостуват четвъртокласници  от СУ „Цар Симеон Велики с класен  ръководител Н. Иванова. Учениците  ще представят проекти на тема „В творчеството на поетите – красотата на римите” и драматизация на римувана приказка.

Oт 13:30 часа в Залата за изяви на библиотеката: Среща-разговор на поетесата Анелия Гешева с ученици от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, на която тя ще им разкаже за света на твореца и за собствения си творчески път. Гости на събитието ще са ученици от VIII и Х клас.

 

Трети ден – сряда, 24 октомври 2018 г. от 10:30 часа в Детския отдел ще гостуват третокласници от СУ „Цар Симеон Велики” с класен  ръководител Т. Тодорова.  Инициативите в този ден са насочени към децата от прогимназиалния етап на основното образование, а учениците ще се състезават в надпреварата  за най-добър четец.

 

Четвърти ден – четвъртък, 25 октомври 2018 г. от 11:30 в Детския отдел ще гостуват третокласници от СУ „Цар Симеон Велики” с класни  ръководители Т. Бързашка и Л. Минголова. Учениците ще представят проект за своя любима книга и ще четат по роли.

 

В Залата за изяви на библиотеката в 11:30 часа: Пред ученици от СУ „П. Р. Славейков” от IХ, Х, ХI и ХII клас с ръководител Десислава Крумова ще бъде представена презентация на тема „Българската литература”.

 

От 14:00 часа в Залата за изяви на библиотеката ученици от ПМГ „Екзарх Антим I” с ръководител Веска Райкова ще представят своя презентация.

Екип:ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder