Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)

Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)

Автомобилното състезание се проведе на пистата на летището край с. Иново. То е посветено на Духовния празник на Видин Димитровден – 26 октомври.

Заместник-кметът инж. Цветан Асенов, който е и заместник-председател на организационния комитет, откри раликроса и поздрави участниците с думите: “Община Видин отново е домакин на това популярно състезание, ще продължава да подкрепя инициативата и заедно с останалите организатори да се грижи за създаване на все по-добри и безопасни условия за неговото провеждане.“ Той поздрави автопилотите и им пожела да спазват правилата, за да се гарантира както тяхната сигурност, така и тази на зрителите.

Организатори на събитието са Община Видин, Автомобилен спортен клуб „Жико Моторспорт“, Българската федерация по автомобилен спорт и Международната асоциация по автомобилизъм.

Стотици любители на ралито дойдоха да подкрепят своите фаворити. Тази година състезанието може да се похвали с огромен интерес, тъй като рекорден брой участници – 34 от цялата страна и от съседна Сърбия се записаха в него. То протече при оспорвана надпревара и без сериозни инциденти.

При финалното класиране в Дивизия 3 първи бе Методи Тодоров – АСК „Старт М Криводол”, втори – Недялко Неделков – АСК „Жико Моторспорт” Видин, а трети – Цветелин Велков – АСК „Старт М Криводол”. В Дивизия 2 челната позиция зае Цветан Миков – АМК Ботевград, следван от Радослав Маринов – АСК „Жико Моторспорт” Видин и Георги Василев – АСК „Старт М Криводол”. В Дивизия 1 победител стана миналогодишният шампион Светослав Манастирски – АСК „Старт М Криводол”, втора позиция спечели Емил Минчев – АСК „Старт М Криводол”, а третото място бе за Мирослав Цветанов – АСК „Жико Моторспорт”.

По традиция и сега бе връчена купа „Лада”, като най-достойни за нея бяха Цветелин Велков и Георги Ставров от АСК „Старт М Криводол” и Цветан Иванов от АСК „Жико Моторспорт”.

В отборното класиране първо и трето място бяха за АСК „Старт М Криводол”, а на второ – АСК „Жико Моторспорт”. На спечелилите бяха раздадени множество предметни награди и шампанско.

Купите връчи инж. Цветан Асенов и закри състезанието, като пожела бъдещи успехи на всички състезатели през новия сезон.

 

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder