Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда

Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда

Окръжният съд в Монтана постанови ефективна присъда от четири години затвор за бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.
Присъдата е наложена за продажба на земи частна държавна собственост и частна общинска собственост на подставено лице на занижени цени. Докато управлявал Областната дирекция „Земеделие“ във Видин в периода 2002-2009 година Тодоров сключил четири неизгодни за държавата договора за продажба на големи площи земя с Л.А., която не отговаряла на изискванията за покупката по реда на член 27, алинея 6 от ЗСПЗЗ. Разликата в цената на земята по договорите и цената, определена съгласно действащите по това време нормативни актове, е 1 995 656 лева. Покупката на земя на занижени цени дала възможност тя да бъде изгодно продадена след това и да се набави имотна облага за други хора, постановил съдът в своето решение.
Освен ефективната присъда, Тодоров е осъден и на глоба от 5000 лева и му е наложена забрана да заема отговорна държавна и общински длъжност в продължение на четири години. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder