Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”

Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”

Машинист на електрически локомотив поддържа медицинската апаратура на хемодиализния център във Видинската болница „Света Петка”. Това стана ясно от проверка, направена от Изпълнителна агенция „Медицински одит”, популярна като здравният ДАНС.

Протоколът, с който разполага „Монитор”, е от 21 септември, а самият одит е извършен в периода 10-14 септември-половин месец преди аварията на 1 октомври, когато гръмна една от колоните на пречиствателната станция и се наложи апаратите за очистване на кръвта да работят на намален капацитет и при авариен режим. Два дни след това един пациент почина, защото не успя да пътува до Монтана, за където беше пренасочен, а друг изпадна в кома и бе откаран в болницата в Лом. Въпросната проверка на здравния ДАНС е направена по сигнал на пациент от 17 август.

Освен локомотивният машинист другите двама, които трябва да се грижат за изправността на медицинската техника, са средни техници със специалност „радио и телевизия”, единият от тях е и шеф на техническата група. Нито един от тримата няма документ за преминат курс за поддръжка на диализни апарати.

Екип на ВидинВест проверява информацията, очаквайте подробности в събота в „ТЕМИТЕ“.

Източник:Монитор.бг

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder