Посоки Северозапад: Помните ли кои са четиримата ни видински депутати?

Посоки Северозапад: Помните ли кои са четиримата ни видински депутати?

Изборите за това, 44-о поред, Народно събрание бяха полани – през току що напъпилата пролет на 2017 година. Тогава избрахме поредните си полагащи се на Пети многомандатен избирателен район четирима видински депутати. За да си спомните кои са те, ще си позволим да ви зададем няколко уточняващи и подпомагащи трудната задача въпроси. И така стигаме до спомагателен въпрос първи – колко пъти досега срещнахте поне един от видинските депутати след изборния ден 26 март 2017 година по улиците на Видин или населените места в региона? Въпрос втори – колко пъти оттогава чухте видински депутат да се изказва от парламентарната трибуна с позиция по разрешаването на един или друг проблем на хората от многострадалня му Пети видински многомандатен избирателен район? Въпрос трети – от 26 март 2017 година получихте ли поне една покана за среща с някои от четиримата видински депутати, на която хем да чуят с какви неимоверни усилия се живее тук, хем да директно да чуете какво правид този, който сте изпратили в парламента, за своите избиратели? Въпрос четвърти – да са ви информирали досега двамата депутати от управляващото мнозинство къде е поставен Видин и региона в правителствената програма за управление през този мандат? Въпрос пети – някои от двамата опозиционни видински депутати сподели ли пред вас своите и на партията си намерения за развитието на Видин и региона, както и какви алтернативи предлага той и партията му на това управление?

Май стана малко досадно с тези въпроси, поради което ще ви припомним с какви тежки задължения са натоварени в парламента всеки от четиримата ни видински депутати.

ВЛАДИМИР ТОШЕВ-ГЕРБ

ВЛАДИМИР ТОШЕВ-ГЕРБ

Владимир Цветанов Тошев е четвърти поред мандат народен представител от Пети видински многомандатен избирателен район от ГЕРБ, а в това издание на парламента е заместник председател на комисията по отбрана, както и член на: комисията по външна политика; временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет; заместващ член в делегацията Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, председател на групата за приятелство България-Румъния, както и член на следните групи за приятелство: България-Великобритания, България-Македония, България-Република Корея, България-САЩ и България-Сърбия.

РОСЕН ЖИВКОВ - Обединени патриоти

РОСЕН ЖИВКОВ – Обединени патриотиРосен Живков Иванов е вторият видински депутат от управляващото мнозинство като час от малката коалиция „Обединени патриоти“. Той е заместник председател на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, член на комисията по земеделието и храните, както и на комисията по икономическа политика и туризъм. Членува също в групите за приятелство България-Румъния, България-Сърбия, България-Австрия, България-Италия, България-Франция, България-Белгия и България-Германия.

ФИЛИП ПОПОВ - БСП

ФИЛИП ПОПОВ – БСП

Филип Стефанов Попов е за трети мандат видински депутат от лявата коалиция „БСП за България“ и е секретар на парламентарната си група. Заместник председател е на комисията по правните въпроси и членува в комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения; временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание; временната комисия по искането на главния прокурор на Република България за даване на разрешение за възбуждане и провеждане (продължаване) на наказателно преследване срещу Веселин Найденов Марешки, народен представител в 44-то Народно събрание; временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет, както и е основен представител в делегацията в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Филип Попов е председател на групата за приятелство България-Молдова и членува в още следните 10 групи за приятелство: България-Великобритания, България-Катар, България-Китай, България-Косово, България-Румъния, България-Русия, България-САЩ, България-Сърбия, България-Япония и България-Судан.

ЦВЕТАН ТОПЧИЕВ - БСП

ЦВЕТАН ТОПЧИЕВ – БСП

Цветан Борисов Топчиев е за първи мандат в парламента от опозиционната „БСП за България“ и членува в само две комисии – по земеделието и храните и по политиките за българите в чужбина. Той, за разлика от гореописаните си колеги, е включен и в едва четири групи за приятелство – България-Румъния, България-Молдова, България-Русия и България – Сърбия.

Това научихме от официалния сайт на Народното събрание за четиримата ни видински депутати, които по-правилно е да се наричат народни представители, тъй като именно с тази мисия сме ги натоварили, когато по лани на 26 март ги изпратихме с гласовете си да ни представляват, защитавайки именно нашите интереси. И отговаряйки си като как го правят, няма да е лошо да го споделите и с нас на posoki-severozapad@abv.bg За да сме готови да ги питаме какво свършиха като видински народни представители, когато ги срещнем във Видин и региона. Ако това не се случи в следващите дни, седмици и месеци, то бъдете сигурни, че поне около следващите избори ще се появят.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder