За Деня на народните будители! Младежка банка-Видин с книжен базар (видео)

За Деня на народните будители! Младежка банка-Видин с книжен базар (видео)

Инициативата премина под мотото „Вашата книга за младежка кауза“.

За втора поредна година Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, отбеляза 1 ноември – Деня на народните будители, с кампанията „Вашата книга за младежка кауза“. Младите хора организираха книжен базар, от който всеки можеше да си избере и вземе книга, като в замяна направи дарение за Младежка банка – Видин. Подредените на базара разнообразни книги, също получени като дарения за кампанията, привлякоха интереса на десетки жители на Видин – и деца, и възрастни, които с любопитство се спираха, за да разгледат предложените заглавия, взимаха книги и правеха дарения, в какъвто размер самите те преценят, в специално поставена за целта кутия.

„Даренията, които събираме, са за целите на Младежа банка – Видин. Средствата, набрани от тази и други инициативи, са за подпомагане осъществяването на проекти на младежи от областта. Догодина през лятото отново ще обявим конкурс за идейни проекти на млади хора, а идеите, които бъдат одобрени, ще получат финансиране“, обясни секретарят на Сдружение „Активно общество“ Емил Иванов.

Той допълни, че подобен книжен базар ще бъде организиран отново, но датите тепърва ще бъдат уточнени, а освен това през следващите месеци Младежка банка – Видин ще организира най-различни събития с цел набиране на средства.
Инициативата „Вашата книга за младежка кауза“ е първата, организирана от новия екип на Младежка банка – Видин, начело на която вече е Биляна Борисова, ученичка от Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”.

„Това е един чудесен начин новосформираният екип на Младежка банка да започне работа. Защото какъв по-хубав начин за отбелязване на 1 ноември – Деня на будителите, от това човек да се сдобие с книга и, същевременно, да подпомогне видинските младежи да реализират своите идеи“, сподели Биляна Борисова.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder