Първо място за автомобилен спортен клуб „Мегапорт” в ралиспринт „Вида 2018“

Първо място за автомобилен спортен клуб „Мегапорт” в ралиспринт „Вида 2018“

Официалното награждаване на победителите в Петия юбилеен открит международен национален шампионат втори кръг – ралиспринт „Вида 2018“ се проведе пред крепостта „Баба Вида”. От тридесет и един отбора, участвали в надпреварата, до финала достигнаха двадесет и два, поради технически причини.
Заместник–кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов и областният управител на Област Видин Албена Георгиева връчиха купите на победителите.
В генералното класиране първо място зае отборът на АСК „Мегапорт” (Велико Търново) с пилот Мирослав Ангелов и навигатор Недялко Сивов. На второ място завърши АСК „Дунев Рейсинг” (София) с екипаж Дочо Цвятков и навигатор Линда Багерова, а третото място бе отредено за АСК „Дианел Рейсинг” (Сливен) с пилот Георги Василев и навигатор Стефан Добрев. Наградният фонд от 5000 лв. бе осигурен от Община Видин. Победителят в ралиспринт „Вида 2018“ получи 2500 лв., класиралите се на второ и трето място – по 1500 лв. и 1000 лв.
В отборното класиране победител стана АСК „Дунев Рейсинг”, втора позиция зае АСК „Мегапорт”, а на трето място се класира АСК „Жико Моторспорт”.
Председателят на АСК „Жико Моторспорт” Иван Иванов връчи плакет за Огнян Ценков, кмет на Община Видин, в знак на благодарност за голямата подкрепа, която оказва за развитието на автомобилния спорт. Отличието бе получено от инж. Цветан Асенов. За изключителен принос в автомобилния спорт осем ветерани от Видин бяха наградени от Общината и АСК „Жико Моторспорт” с плакети. Гостите от съседна Сърбия, участници в ралито, също получиха специални плакети.
След церемонията по официалното награждаване, в Епиграфския център бе дадена пресконференция, на която присъстваха победителите и организаторите на ралиспринта. Пилотите и навигаторите споделиха своите впечатления от трасетата и изразиха благодарността си към дисциплинираната видинска публика, към организаторите на събитието и заявиха желанието си да бъде възстановен отново супер специалния етап, провеждан преди години. От името на кмета на Община Видин, инж. Цветан Асенов поздрави победителите и изказа своето възхищение от майсторството и професионализма на екипажите. Той им пожела и занапред да постигат успехи и изрази увереност, че пилоти и навигатори ще се включат и следващата година в ралиспринт „Вида”.
Припомняме, че организатори на автомобилното състезание са Община Видин и АСК „Жико Моторспорт”, със съдействието на Българската федерация по автомобилен спорт.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder