Сдружение „Активно общество“ подкрепя видинския тенис на маса

Сдружение „Активно общество“ подкрепя видинския тенис на маса

В изпълнение на един от приоритетите си – да помага на видински деца и младежи да развият своя потенциал, Сдружение „Активно общество“ подпомогна финансово участието на 10-годишния Преслав Николов, състезател по тенис на маса в Спортен клуб по тенис на маса „Бдинци 2000“, на втория етап на държавното първенство „Млад олимпиец“. Председателят на Сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев връчи дарението на треньора на Преслав – Галя Пенкова. Средствата ще покрият разходите по транспорт и настаняване в град Пазарджик, където на 10 ноември ще се проведе турнирът, в който сили ще премерят 28-те най-добри в България състезатели по тенис на маса на възраст до 12 години.
Треньорът Галя Пенкова потърси Сдружение „Активно общество“ за помощ, тъй като клубът не разполага със средства, за да покрие разходите по явяване на подобно състезание. А причината за това е, че Спортен клуб по тенис на маса „Бдинци 2000“ тази година не получи дори стотинка от 300 хиляди лева, които Община Видин даде за субсидиране на спортните клубове. Тенисът на маса е спорт с традиции във Видин – всъщност в нашия град и в град Роман са единствените места в Северозапада, където деца тренират този спорт, подчерта Галя Пенкова. Треньорът сподели, че въпреки липсата на подкрепа от страна на общината, няма да се откаже.
Така има едни видински деца, които със спортните си изяви прославят и ще продължат да прославят община Видин. Нищо че тази община за техния клуб е като мащеха. Добре е да не забравяме това, защото след броени седмици предстои да се решава как ще бъдат разпределени порциите от общинската субсидия за спорт през 2019 година. С раздаването на която, вероятно, отново ще се циментира позицията на футболния „Бдин“, като клуб-галеник на Общината, получаващ половината от общинските пари за спорт, а други спортни клубове ще духат супата.
От Сдружение „Активно общество“ пожелаваме успех на Преслав Николов. Сигурни сме, че той ще защити честта на своя клуб и на Видин и ще се класира за финала, където ще се бори за националната купа „Млад олимпиец“. И дано само общинската политика за спорта (или по-точно липсата на такава), не стане причина той и други негови връстници да се откажат да спортуват.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder