Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Агенциите цитират части от словото й, което тя ще произнесе днес на годишна конференция на основната британска организация на работодателите –  Конфедерацията на британската промишленост (КБП – CBI).
„Предстои ни напрегната седмица на преговори до извънредното заседание на Европейския съвет в неделя“, 25 ноември, ще заяви Мей. „През това време очаквам напълно и окончателно да финализираме рамковото споразумение, което ще закрепи бъдещите ни отношения, и аз съм уверена, че ние можем да постигнем сделка на заседанието на Европейския съвет, която да мога да предам обратно в Камарата на представителите“, се казва в текста на речта й.
Британският премиер ще заяви също, че постигнатото миналата седмица между Лондон и ЕС проектоспоразумение за Брекзит е най-добрата сделка за Великобритания.
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който също ще говори на конференцията, ще опише споразумението като „нескопосана, най-лоша сделка“ за Великобритания.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder