Посоки Северозапад: Как депутатът ни Владимир Тошев се изгаври с видинчани от парламентарната трибуна

Посоки Северозапад: Как депутатът ни Владимир Тошев се изгаври с видинчани от парламентарната трибуна

Настоящият видински народен представител от ГЕРБ Владимир Цветанов Тошев (пенсиониран като полковник от армията през 1999 година) вече четвърти пореден мандат се подвизава в българския парламент. В твърде дълго продължилата му вече депутатска биография е трудно да се открои нещо кой знае колко значимо, тъй като почти 10 години той е една от безмълвните машинки за гласуване, когато повелята на партията му трябва да бъде облечена с мантията на законодателни решения, дори когато те са в драстично противоречие с интересите не само на видинчани, но и с интересите на всички населяващи Северозападна България. Един от тези примери е свързан с отклоняването на ония осигурени от едно друго правителство средства, с които трябваше да се изгради прословутият неизграден и до момента 4-лентов път от Видин до Ботевград. Но когато онемялата през повечето време машинка за гласуване Владимир Тошев реши да се изтъпани на парламентарната трибуна, оттам започва да се леят трудно разбираеми фрази без никаква логика, но пък често гарнирани с откровени лъжи, а понякога и с цинични псувни. Но ВладимирТошевото изказване на 29 ноември т.г. по време на 203-ото заседание на Народното събрание не само счупи всички налични тъпомери, но и се превърна в истински рекорд на гавра с видинчани в досегашната му политическа кариера. Ако се съмнявате, прочетете целия текст на стенограмата от въпросното парламентарно заседание на линк https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/52/ID/6578

Ако нямате време да проследите целия текст от въпросната стенограма, публикувана в официалния сайт на Народното събрание на горния линк, то ви предлагаме тази част от словоблудството на Владимир Тошев, който рече следното по парламентарния микрофон:

„Уважаеми колеги, уважаеми господин Министър! Вчера не станах да опонирам срещу това, което казаха моите колеги, само искам да им кажа за статистиката. Има Държавен статистически институт, има и евростатистика – отворете тях и когато показвате тези листа, поне вземете верни числа. Грешката Ви беше повече от двойна, повече от двойна беше грешката, отворете си интернет и ще видите.

Второ, чест и почитания за тези предложения, които ги правите. Ето го, финансовият министър е тук, една груба сметка, не съм я правил с точност до хиляди левове, но до милиони горе-долу е вярна. Кажете на финансовия министър и на председателя на Финансовата комисия към парламента откъде да вземат тези 140 и повече милиона лева, за да ги добавят към субсидиите на общините? Как да ги вземат?

И другото, не е ли малко нагло – има колежка в Централна България, която е предложила 11 пъти увеличение на това, което предлага правителството – 11 пъти! Дотук.

Специално за Видин – защо е на това дередже и какво наследяваме? Кметът до 2015 г. е на БСП, 21 милиона лева задължения при 36 милиона бюджет. (Шум и реплики.) Седем милиона просрочени, блокирани сметки, блокирана каса, блокирани вода, ток, светофарите не работеха във Видин – при кмет на БСП. Да, да, тук е колегата Попов, той ще Ви каже същите факти. (Шум и реплики.) Сега управлява кмет на ГЕРБ.

Наследихме над 80 делà от контрагенти на общината за принудително изплащане на задължения. Провален проект за над 5 млн. лв. Спасен е и в момента е готов. Епиграфски център – изцяло провален. В момента работи.

Структурата на безработица, за която толкова много говорите в момента, във Видинска област безработицата е колкото средната за страната. Само че благодарение на Вашето управление безработните, които и в момента са безработни, нямат никаква квалификация, никаква и колкото и да се мъчим сега да ги квалифицираме, някои от тях нямат и диплома за средно образование.

При кмета на БСП – ето го финансовия министър тук, събираемост на местни данъци и такси 47%. Сега при средна за страната около 70%, във Видин е 75%. (Шум и реплики от „БСП за България“.)

Много красив регион за живеене е Видин, изключително красив регион за живеене е. Видин през тези три години, откакто управлява ГЕРБ общината, стана академичен център. (Смях и реплики: „Ооо!“ от „БСП за България“.) Във Видин това лято… Да, колкото и да Ви е смешно. Госпожата, която най-много се смее, видната спортистка, едва успяхме да си откупим гребната база. Гребната база ни беше взела, стрелбището на крайдунавския парк, един комплекс – хранителен и търговски. Както и да е.

В момента задълженията на общината са намалели повече от двойно, като просрочените са под 1 милион и се изплащат редовно и нямаме запорирани сметки, и нямаме дела.

Ако погледнем Видин по отношение на инвестициите, без Дунав мост 2, Видин е на едно от челните места в страната по инвестиции на човек от населението. Ако включим и Дунав мост 2, ще бием София, защото София си включва метрото, ние не включваме Дунав мост 2. Който може да смята, може да го види.

Другото, за Е-79, колеги от Северозапада и от цяла България, защо нямаме път? Защото съдиха доклада по ОВОС за Е-79, за изграждането на новото трасе, за село Костичовци, че имало гнездене на скорци и нямало къде да гнездят скорците, затова нямаме още път. Четири години се забави проектът. Сега има над 8000 отчуждителни процедури, за да може да се придвижи. Все пак ГЕРБ спазва законите и трябва да спазваме законите.

Изработват се парцеларните планове и се променят ПУП-овете, ако някой не знае.

В момента във Видин по „Региони в растеж“ и по линия на Министерството на околната среда и водите се изпълняват проекти за над 70 млн. лв. Ако не беше сменено управлението на БСП във Видин с ГЕРБ, сега Видинска община при четиридесет и няколко милиона бюджет щеше да връща 75 милиона за водния цикъл заради провалена пречиствателна станция. В момента тя се довършва. Благодаря Ви. (Ръкопляскания и възгласи: „Браво!“ от ГЕРБ.)“.

Ето това рече депутатът ни от ГЕРБ Владимир Цветанов Тошев, уважаеми дами и господа, другари и другарки, и всички останали, населяващи процъфтяващия, според избраника ни, град и регион! Радвайте се и се веселете, че „Видин е на едно от челните места в страната по инвестиции на човек от населението. Ако включим и Дунав мост 2, ще бием София, защото София си включва метрото, ние не включваме Дунав мост 2. Който може да смята, може да го види“, както рече от парламентарната трибуна пенсионираният преди 10 години о.з. полковник Владимир Тошев, под чието мъдро 10-годишно депутатстване все цъфтим, а под крилото му през следващите 10 години може и да завържем.

Като за финал ще си позволим да опресним късата памет да ГЕРБ-депутата ни по въпроса откога са натрупаните и онаследени от сегашния видински кмет ония 21 милиона лева общински борчове. Ами от мандат 2007-2011 година, о.з. полковник Тошев. Когато, ако знаете какво е офицерска чест, ще си признаете, че тогава кметът на община Видин бе от ГЕРБ и че половината мандат до 2009 година бяхте не какво да е, а председател на Видинския общински съвет. И един безплатен съвет, о.з. полковник Тошев, по-скромно с опашатите лъжи, щото още на следващия вот видинските избиратели ще ви припомнят какво означават позабравените казармени команди „За почест“ и „Марш“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder