Уеб-платформа развива трудовата мобилност в трансграничния регион Видин – Дробета Турну Северин

Уеб-платформа развива трудовата мобилност в трансграничния регион Видин – Дробета Турну Северин

Едно от предимствата, които дава членството в Европейския съюз, е трудовата мобилност. Специално разработена уеб-платформа помага този потенциал да бъде развит.

Повече за това разказва Людмил Иванов, експерт „Заетост“ във функциониращия във Видин Регионален ресурсен център за заетост.
„Като една от дейностите по трансграничен българо-румънски проект беше разработено уникално IT решение – уеб-платформа, която дава възможност работодатели и търсещи работа лица да се свържат помежду си, без да е необходимо да минават през посредник. Така всъщност става възможно реално да се свържат трудовите пазари на Видин и Дробета Турну-Северин и да се насърчи трудовата мобилност, тъй като няма пречки човек от Видин да си намери работа в съседна Румъния и обратно. Същият принцип важи и при работодателите – фирмите вече имат начин да търсят необходимите им кадри и извън съответния регионален и национален трудов пазар“, подчертава г-н Иванов.
„Регистрацията в уеб-платформата, достъпна на адрес www.danubejobs.eu, е напълно безплатна и отнема няколко минути, като веднъж след като е създаден профил компаниите могат да публикуват обяви за работни места, а търсещите работа – да разглеждат публикуваните обяви и да кандидатстват за свободните позиции“, обяснява експертът „Заетост“. Г-н Иванов допълва, че уеб-платформата има версия на български, както и на румънски и на английски език.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder