Сдружение „Видински фонд „Читалища“: Нека заедно възродим Младежкия дом на Видин

Сдружение „Видински фонд „Читалища“: Нека заедно възродим Младежкия дом на Видин

На 20 декември (четвъртък), от 16:00 часа, в сградата на Младежки дом – Видин ще се проведе 11–то  издание на фолклорен събор „Бъдник“, организиран от Община Видин и Сдружение „Видински фонд „Читалища“ .

Тази година съборът ще бъде посветен на една кауза, с която организаторите се ангажират. На събитието ще бъде дадено официално начало на благотворителната кампания под наслов „Да възродим Младежкия дом на Видин“.

През месец октомври 2018 г. Общински съвет – Видин гласува доверие на Сдружение „Видински фонд „Читалища“  и му предостави за ползване сградата на бившия Младежки дом. Сграда, приютявала в продължение на десетилетия най-будните и талантливи деца и младежи на Видин и съхранила техните спомени и мечти. „Младежки дом” в нашия град отдавна няма, но сградата все още е там и се надява на нов живот. Нека обединим усилия, за да дадем възможност и на днешните деца и младежи на Видин да имат своето знаково място. Нека в центъра на града ни да има пространство за култура и забавления, което е гостоприемно и подкрепящо.

Сдружение „Видински фонд „Читалища“ кани граждани и гости на града на 20 декември и да подкрепят кампанията, която стартира. Нека заедно възродим Младежкия дом на Видин.

Екип:ВидинВест

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder