Отпуснаха на 3 милиона лева от държавния бюджет за Видин

Отпуснаха на 3 милиона лева от държавния бюджет за Видин

Решението да бъде удовлетворено искането на Общината за отпускане на 3 милиона лева от държавния бюджет бе взето на заседание на Министерски съвет днес. Това са целеви средства за текущи ремонти.

От получените средства 2 792 670 лв. ще отидат за текущи ремонти и рехабилитация на улици и междублокови пространства в град Видин и всички населени места в Общината, а 207 330 лв. – за доизграждане на улица към Западна промишлена зона в града (част от нея е изградена през тази година със средства от капиталовите разходи). Видинският кмет изрази задоволството си, че този резултат е постигнат след активен и успешен диалог с хората и благодарение помощта на Правителството, ще бъдат осъществени така необходимите дейности.

Огнян Ценков обясни, че Общината изпълнява финансово-оздравителен план и поради тази причина не може да отделя средства за капиталови разходи от собствени приходи, защото те се пренасочват за погасяване на безлихвения кредит в рамките на 6 милиона лв., който е отпуснат от държавния бюджет за финансово оздравяване.

Mиналата година, също предколедно, са отпуснати на Общината 3 милиона лв. – за ремонтни дейности на Гимназията с преподаване на чужди езици и на Драматичния театър, а през декември 2016 г. са преведени 3 милиона лв. субсидия за ремонт на общински сгради, детски градини и училища, на Гребната база.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder