И в Кула раздават храна на самотни пенсионери

И в Кула раздават храна на самотни пенсионери

Доброволци се обединиха около инициативата “Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда”, за да направят празника по добър, топъл и по-светъл, за най-бедните възрастни хора.

Кампанията се организира в социалната мрежа, а само за седмица инициативата срещна десетки привърженици.На 21 и 22 декември 40 възрастни повечето над 80 години самотни и тежко болни от град Кула и селата Цар Петрово,Тополовец, Полетковци, Старопатица, Извор махала, Големаново, Коста Перчево, ще получат пакети с трайни хранителни продукти.

„Така, само няколко дни преди Коледа, когато всички трябва да покажат добрина и да дадат добра дума, ще се организира масова приятна изненада за хората в нужда”, споделя Лора Мартинова, която е инициатор на инициативата.

„Представете си какво е да оцеляваш със по малко от 200 лева на месец на места почти безлюдни и трудно достъпни. Те са крайно недостатъчни в декемврийския месец и този жест на топлота,толерантност и уважение към възрастните е въпрос на лична отговорност“, допълва още тя.

Идеята провокира желанието на десетки местни жители и такива отдавна напуснали северозапада, читалището и местната власт да напазаруват най-необходимите продукти.

Екип: Видин Вест
Снимки и инфо: Атанас Цанов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder