Ще има туристически комплекс край Чупрене

Върховният административен съд остави в сила  екологичната оценка на Регионалната инспекция по околна среда и води в Монтана за съгласуване на общия устройствен план на туристическа и ски зона “Миджур”. Тя беше обжалвана от Асоциацията на парковете в България.

Най-напред становището на екоинспекцията бе потвърдено от Административния съд в Монтана. От асоциацията са подали касационна жалба до ВАС. Върховните магистрати се произнесоха на 27 декември. Решението им е окончателно и не подлежи на обжалване. С него те оставиха в сила  становището на РИОСВ-Монтана, с което се съгласува устройствения план на туристическата зона  “Миджур”.

Туристическа и ски зона “Миджур” ще е изцяло частна инициатива и има инвеститорски интерес. Дружество с подобно име вече е регистрирано в края на 2015 година. Сред дейностите, които то развива, е “изграждане, стопанисване и управление на туристически и ски зони, изграждане, стопанисване и управление на туристически и спортни обекти”.

Бъдещият комплекс ще бъде разположен в околностите на Чупрене, а от 2012 г. е включен в общинската стратегия за развитие на туризма. Планът е изработен от архитект Емил Леков, който е изготвил проекта за ски комплекса в Банско. “Миджур” ще е разположен на площ от 500-700 хектара. Ще има четиринайсет ски писти с различна трудност, с обща дължина 16 км. Ще бъде проектирана система за изкуствен сняг. Предвиждат се различни съоръжения – лифт, влекове, беседки, наблюдателници и места за пикник. Ще бъдат осигурени условия за целогодишен туризъм.

Източник: www.mont-press.com

 

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder