Подкрепят хората без работа на помощи

Близо хиляда човека са преминали през четирите центъра за заетост и социално подпомагане в областта за десетте месеца на годината. Те са изградени в Лом, Вълчедръм, Брусарци и Медковец по проекта “Лице в лице”, финансиран от оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”.

В центровете хора на социално подпомагане получават интегрирана услуга от служители на бюрата по труда и социалните служби. Към края на октомври са обслужени 965 души, от които 523 са продължително безработни. През периода 319 от потърсилите съдействие в центровете са започнали работа, показват данните на Регионалната служба по заетостта. Хората с престой на трудовия пазар над една година наброяват до началото на декември 3308 души. Двама от всеки трима са без специалност.

Значителен е делът на дългосрочно безработните с основно и по-ниско образование – 56,5 на сто, със средно са 35,2 процента. Към тази група са насочени голяма част от активните мерки за заетост, осъществявани от бюрата по труда и РСЗ. Точно в помощ на тези хора, които повечето са на социално подпомагане, са изградени и действат четирите центъра.

Източник: www.mont-press.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder