Топ вести
20.01.2020 - За какво трябва Община Видин да отделя повече средства (Камелия Пита в Утро с Видин Вест)
20.01.2020 - Ексклузивно: Прокуристът на МБАЛ „Света Петка“ пред Видин Вест (Утро с Видин Вест)
20.01.2020 - Масови оставки в АГО отделението във Видин, след смъртта на новороденото на Цвете Петрова (Видео)
20.01.2020 - След убийството на Теодор – Живеещите в района настояват за затваряне на заведението (Утро с Видин Вест)
19.01.2020 - Какво време да очакваме утре? (Времето с Боряна Бориславова)
19.01.2020 - Застреляха млад мъж във видинска дискотека (видео)
17.01.2020 - Какво време ни очаква този уикенд? (Времето с Боряна Бориславова)
17.01.2020 - Ще съдят родителите на отнетото българско бебе в Германия за тормоз
17.01.2020 - Предложени са мерки за справяне с „фалшивите“ болнични
17.01.2020 - След репортаж на „Утро с Видин Вест“: БДЖ започна анализ на пътникопотока (Новините на Видин Вест – обедна емисия)
Посоки Северозапад: От възраждането на Младежкия дом зависи бъдещето на талантливите видински деца

Посоки Северозапад: От възраждането на Младежкия дом зависи бъдещето на талантливите видински деца

Стартиралата преди Коледа благотворителна кампания на Сдружение „Видински фонд „Читалища“ под мотото „Да възродим Младежкия дом на Видин“ е не само усилие да бъде възстановена една от знаковите сгради на Видин, която в близкото минало бе притегателно средище за най-будните и талантливи видински деца и младежи. Възраждането на Младежкия дом във Видин е благородно намерение за създаване на нормални условия за пълноценното развитие на днешните талантливи деца и младежи на Видин, както и на тези, които през следващите години и десетилетия ще дойдат след тях и ще имат същите потребности да развиват своите умения и да осмислят свободното си време в една творческа атмосфера. Така че колкото и да струва възстановяването на отдавна плачещите за ремонт зали и помещения в Младежкия дом, всяка вложен за това лев си заслужава, защото няма по-значима и възвръщаема инвестиция от тази, каквато е инвестицията в бъдещето на младото поколение на Видин. Затова и съвсем не бе случайно, че община Видин и Сдружение „Видински фонд „Читалища“ стартираха съвместната си благотворителната кампания „Да възродим Младежкия дом на Видин“ по време на Коледния фестивал, наречен „Бъдник“. И само в първия й ден събраха сумата от над 1700 лева, от които първите 500 лева дари от личните си средства кметът на община Видин Огнян Ценков. И с конкретните си действия показаха и доказаха, че видинските деца и младежи не само заслужават своите достойни бъдници, но че и подкрепата на всички ни като общност може да им ги осигури.
Днешното състояние на Младежкия дом, чиято сграда е публична общинска собственост, е резултат от бездействията на местната власт през предишни мандати, но сегашният видински кмет направи първата крачка за промяна на ситуацията, предоставяйки чрез решение на Общинския съвет на Сдружение „Видински фонд „Читалища“ безвъзмездното управление значителна част от сградата на бившия Младежкия дом за срок от 5 години. Припомняме още, че Сдружението получи право да стопанисва частта, която не се ползва от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ – тоест, целия втори етаж, плюс помещението на първия етаж, където някога бе младежка дискотека. Също е редно да споменем, че тези помещения са в окаяно състояние и че в тях в ужасни условия репетират две танцови формации, младежка рок група и млади китаристи, а театрално студио, детска и младежка дискотека, фото клуб и клуб „Млад журналист” се опитват да намерят подходящо място за своите изяви. Каквито и в повече би имало, ако съвместната благотворителна кампания на община Видин и Сдружение „Видински фонд „Читалища“, наречена „Да възродим Младежкия дом на Видин“, се увенчае с успех. И всеки дарен лев за нея ще е безценна инвестиция в бъдещето на видинските деца и младежи, както и в бъдещето на техните поколение – така, както са правили видинчани в десетилетията назад, изграждайки със свои средства първата театрална сграда в страната, читалище „Цвят“, повечето православни храмове и знаковите сгради, завещани ни от големите видински дарители. Така че не костват кой знае какви усилия и сегашният състав на Видинския общински съвет да определи известни средства при предстоящото гласуване на общинския бюджет за тази година, който е и последен за този мандат. И да преведе парите по специалната дарителска банкова сметка с IBAN: BG76UNCR70001523457131, BIC: UNCRBGSF Уникредит Булбанк на основание „Да възродим Младежкия дом на Видин“. В която своята лепта може да направят всички, на които не им е безразлично бъдещето на видинските деца и младежи.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder