При онлайн пазаруване ще получаваме е-касова бележка

При онлайн пазаруване ще получаваме е-касова бележка

Потребителите ще получават дигитална касова бележка при покупки онлайн. Издаването й ще бъде алтернатива на хартиените бонове, но няма да е задължителна. Така до няколко месеца при пазаруване на стоки от онлайн магазини на електронната ни поща ще получаваме документа.

Възможността за издаването на е-касова бележка и сега е предвидена в Закона за данъка за добавена стойност, но вече е и разписана в последните промени в наредбата за фискални устройства, софтуерите за управлението на продажбите и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

От НАП се похвалиха, че от вчера е налично ново мобилно приложение, което позволява всеки гражданин да проверява валидността на касовите бележки, които получава със сканирането на QR код. Приложението е достъпно безплатно за устройства с операционни системи Android и iOS.

От 1 април 2019 г. всички касови бележки, които получаваме за заредено гориво на бензиностанциите, ще са по-подробни. Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума за закупените течни горива представлява косвени данъци, както и каква е продажната стойност на горивата и стойността на тяхното придобиване от търговеца. От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, обучения, сервиз и др.

Източник: www.monitor.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder