ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Четири годишно дете има нужда от нашата помощ (Темите – Рестартът)

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Четири годишно дете има нужда от нашата помощ (Темите – Рестартът)

Малката Виктория, която е на 4 години, се ражда нормално дете. Не минава много време и майка й разбира, че детето страда от „Болест на Хишпрунг“.

Два дни след раждането на Вики се оказва, че тя е с бактериална инфекция и бива подложена на антибиотична терапия. Още в същия ден момичето е откарано по спешност в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, където престоят й продължава две седмици, след което е заведена в „Пирогов“.

За 4-те си години живот до момента Вики е претърпяла 3 операции, като първата е в началото на втория й месец – за извеждане на „анус претер“; втората (на 1 г. и 1 седмица) – „възстановяване на пасажа“; третата (9 дни по-късно) – заради лекарска грешка.

И това не е всичко. След като преглеждат Вики, хирурзите я изпращат при гастроентеролози, те пък я връщат при хирурзите. Все пак диагнозата според тях е „Morbus Hirschsprung”. А проблемите при заболяването са чести редки или кашави изпражнения.

Освен това заболяване Вики страда и от инконтиненция (изпускане) на гастроинтестиналния тракт, която по-скоро се е влошила след една от операциите.

При тези обстоятелства и липсата на адекватно лечение в страната майката на Вики търси варианти за лечението й навън. След контакт с немска болница за детето се предлагат две изследвания и операция на сфинктера.

Болницата в Берлин „St. Joseph Krankenhaus“, Германия, изпраща оферта за операцията на стойност 38 290 евро. А сумата е огромна за родителите на Вики. До момента с общи усилия са събрани 4 855 евро, а за останалата част Вики и нейните родители разчитат на всички съпричастни хора.

Дарителска банкова сметка за лечението на Вики:
IBAN: BG04UBBS80021079705440
BIC: UBBSBGSF
(Виктория Венциславова Георгиева)

Информация може да намерите и на фейсбук страницата HELP VIKI

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder