Роми правели фалшиви ПТП-та за да изнудват за пари (видео)

Роми правели фалшиви ПТП-та за да изнудват за пари (видео)

Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи и Николай Димитров, адвокат по застрахователно право коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR ПТП измамите.

Тодоров обясни, че между 5% и 10% от изплатените суми по застраховки са в резултат на извършени измами. „Лошото от тези ситуации е, че има пострадали невинни граждани“, заяви той.

Адвокат Димитров обясни, че при този тип ПТП България не е лидер, а лидер е Италия. „В тази порочна схема участват родители, деца, дознатели, стига се и до застрахователите, техни служители“, каза той.Тодоров разказа как протича една такава ПТП измама например в село Бресница, област Ловеч, което се намира веднага след АМ „Хемус“ в посока Варна.

„Малко след село Бресница е село Български извор. Там има заведения за хранене и потокът от автомобили е много по – голям, но там няма нито един пострадал пешеходец, а в село Бресница има четирима ранени при ПТП“, обясни Тодоров.
„При едно такова събитие дете пресякло платното и буквално се хвърлило върху автомобил, който почти бил спрял. След това се появили 20-тина мургави събратя, които започнали да пищят и охкат, а на детето му нямало абсолютно нищо, но то логично театралничело“, разказа Владимир Тодоров.

„Обикновено схемата е следната – на момента да се вземат пари от шокирания шофьор“, обясни той и затова препоръча на шофьорите да слагат видеорегистратори на колите си, които заснемат абсолютно всичко и добави, че ако едно такова видео се изземе по процесуалния ред, то е доказателство в съда, да не дават пари на ръка и винаги да звънят на тел. 112.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder