Топ вести
30.05.2020 - Здравният министър издаде заповед, с която регламентира влизането в България от 1 юни
30.05.2020 - Нови 7 излекувани от Covid-19 във Видин. 14 са последните положителни проби в страната
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
29.05.2020 - Над 32 000 проверени МПС-та и 14 500 констатирани нарушения по време на Спецакцията на територията на цялата страна
29.05.2020 - Детските ясли и градини във Враца започват работа от 1 юни
Нов проект Северозападен регионален борд „ОБРАЗОВАНИЕ-БИЗНЕС“ стартира в областите Ловеч, Враца и Монтана

Нов проект Северозападен регионален борд „ОБРАЗОВАНИЕ-БИЗНЕС“ стартира в областите Ловеч, Враца и Монтана

На 11.03.2019 г. областният управител на Област Монтана Росен Белчев участва в пресконференция по повод стартирането на нов проект, в който си  партнират три областни администрации – на Монтана, Враца и Ловеч. Той се изпълнява от „Форум за наблюдение и анализ на публични политики” (Форум) и се финансиран по ОП “Добро управление“ 2014-2020.

В пресконференцията, с която стартира проектът, участваха и областните управители на Враца – Малина Николова, и на Ловеч – Ваня Събчева, както и Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Ловеч, професионални училища и такива, в които са разкрити професионални паралелки, Регионалното управление на образованието, медии.

Дейностите предвиждат създаването на Северозападен Регионален Борд „Образование-Бизнес“. Той представлява иновативен механизъм за координиране и подпомагане на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса при формулирането, изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на професионалното образование и обучение (ПОО).

Повишаването на ефективността в областта на професионалното обучение в унисон с развитие на бизнеса e нашият мотив да се включим в този проект. Надяваме се освен предвидените по проекта дейности да успеем да включим в него и полезни инициативи с резултат“ – подчерта Събчева.
„План-приемът трябва да се съобрази с изискванията на бизнеса, за да сме готови и за нови вътрешни и външни инвеститори.” – каза Малина Николова.

Проектът е на стойност 79 800 лв. безвъзмездна финансова помощ, в това число 85% съфинансиране от Европейски социален фонд в размер на 67 860 лв. и 15% национално финансиране, в размер на 11 975 лв. Целите на проекта са следните: да се повиши ефективността на междусекторно взаимодействие в областта на професионалното образование и обучение в областите Ловеч, Враца и Монтана; да се спомогне за подобряване на качеството на образователните услуги в трите области; да се създадат условия за подобряване на социално-икономическата среда и задоволяване на увеличеното търсене на човешки ресурс с адекватни професионални квалификации и компетентности.

В заложените дейности е предвидено изследване на съществуващите механизми за взаимодействие и връзки между институциите на централно и местно ниво и бизнеса при формулирането, прилагането и мониторинга на регионални и местни политики, свързани с професионалното образование и обучение (ПОО) в областите Ловеч, Враца и Монтана; събиране на данни за добри практики за координиране и подпомагане на сътрудничеството между местните власти, социалните партньори и бизнеса при формулирането, изпълнението и мониторинга на регионалните политики в областта на ПОО; картографиране на участниците в публично-частното партньорство СРБ „Образование-Бизнес“; създаване на Северозападен регионален борд „Образование-Бизнес” и стартиране на текущата му работа.

Източник: www.oblastmontana.org

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder