Проект „Приятелски дестинации за възрастни туристи + 55”

Проект „Приятелски дестинации за възрастни туристи + 55”

Проект „Приятелски дестинации за възрастни туристи + 55”, с референтен номер ROBG – 436 стартира на 01.09.2018г. и е с времетраене 18 месеца. Той е селектиран в рамките на Програма Interreg V-A Румъния-България 2014-2020.

Водещ партньор по проекта е Фондация „Феникс – 21 век“, от българска страна партнира и Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие – Видин“, от румънска страна партнира Румънската асоциация за трансфер на технологии и иновации от град Крайова.

Проектът се изпълнява на територията на областите Видин и Монтана, Република България и област Долж, Република Румъния.

Основната цел на проекта е да се разработи и популяризира нов трансграничен туристически продукт за възрастни туристи + 55 години през слабите сезони и да се увеличи туристическия поток в трите целеви региона.

По проекта ще се изпълнят следните дейности: Разработване на Анализ за оценка на нуждите и предпочитанията на възрастните туристи + 55; Разработване на Проучване за развитието на туризма за възрастни + 55; Разработване на стратегия за развитие на туризма за възрастни туристи + 55 насочена към бизнеса; Организиране на уъркшоп за представяне на разработените по проекта продукти; Организиране на пилотно тестване на новия продукт за възрастни туристи + 55 с цел подобряването му; Изработване и инсталиране на 60 Смарт точки; Организиране на Демо тур и на Финални конференции  за промоциране на новия продукт за възрастни туристи + 55.

На 27 март 2019г. в конферентната зала на хотел „Нептун“ се проведе първата пресконференция по проекта, на която бяха представени идеята, дейностите и резултатите, които се планира да бъдат постигнати по проекта.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder