Топ вести
18.11.2019 - ЯНИТА КАМЕНОВА СЛЕД СТРЕЛБАТА В НОВО СЕЛО: „Чувствам се като герой на уестърн“ (Утро с Видин Вест)
15.11.2019 - Димитър Велков: „Ще подкрепим всяко едно предложение, което ще доведе до развитие на Видин“(Темите-Рестартът)
15.11.2019 - След изборите! НА ЖИВО: Лидерът на БСП-Видин Димитър Велков с ексклузивен коментар тази вечер в Темите
14.11.2019 - Нарязаха гумите на колата на председателят на ОБС-Ново село (Новините на Видин Вест-ранна емисия)
14.11.2019 - Иван Гешев повторно избран за главен прокурор
14.11.2019 - Дадоха ход на делото за изборните нарушения в Ново село (Новините на Видин Вест – обедна емисия)
14.11.2019 - ТЕЛК трябва да умре, за да живеят хората с увреждания
14.11.2019 - Отново сигнал за бомба в сградата на ВСС по време на заседанието
14.11.2019 - Спецакция в Дреновец! Иззеха археологически ценности от частни имоти
14.11.2019 - Кученце „еднорог“ се роди с опашка на челото
Роумингът между 6 балкански държави поевтинява

Роумингът между 6 балкански държави поевтинява

Поевтинява роумингът между 6 държави в Западните Балкани по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел. Следващата стъпка е да отпадне изцяло, а крайната цел е да се премахне роумингът и между страните от Европейския съюз и Западните Балкани. Идеята се роди по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз като част от Цифровата програма за Западните Балкани. Година по-късно вече е факт – роумингът в Западните Балкани поевтинява.

Досега споразумение за по-ниски цени за роуминг имаше между Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония и Сърбия. С новото споразумение цените за тях падат с още почти 30%. Сега към тези страни се присъединяват още Албания и Косово. Поевтиняването при тях е повече от 80%. Промените ще влязат в сила след по-малко от 3 месеца. А ето и какви ще са тарифите от 1 юли тази година. Цените на минута разговор в региона няма да надвишават 19 евроцента. Текстовите съобщения ще струват максимално 6 евроцента, а един мегабайт няма да бъде по-скъп от 18 евроцента.

На този етап споразумението все още не засяга цените между България и 6-те държави. В най-скоро време обаче се очаква и това да се промени. В момента тарифите между България и Западните Балкани се определят от всеки мобилен оператор и са различни. А ето и пример: с Албания говорим между 1 и 5 лева на минута в зависимост от това дали ние се обаждаме или ни звънят. Мобилните данни струват между 15 и 20 лева на мегабайт. За да говорим с Косово плащаме между 1 лев и 80 стотинки и 4 лева. Обаждането до и от Северна Македония струва между лев на минута и 2 и 30.

Източник: www.news.bnt.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder