Почистиха Кула за Великден!

Почистиха Кула за Великден!

Голямото пролетното почистване в Кула преди Великденските празници Започна.

Стотици хора почистиха парка на града, а ентусиасти от общината почистиха около античната крепост „Кастра Мартис“. Младежите и гражданите по своя инициатива започнаха чистенето на градския парк под мотото „СЕВЕРОЗАПАЗВАНЕ“, като почистиха над 5 декара , над 100 доброволци се включиха в кампанията „СЕВЕРОЗАПАЗВАНЕ“ 4 дни почистване в два месеца на градският парк град Кула.
Мероприятието се проведе на 30/31 март, и 6/7 април, почистени бяха тонове отпадъци, изрязани десетки храсти, сухи дървета и треви, извозени са стотици чували и десетки ремаркета. Почистването продължава с техника от спонсори на кампанията!
Специални медали за участие и ентусиазъм получиха най – малките сладури, а всички получиха лакомства и напитки от спонсорите на кампанията. Общинската управа се опита, да помогне и да подсигури събиране на боклука. Една нова нетрадиционна идея за Великденска украса има общинската власт, която със сигурност ще се хареса на децата, на площада в центъра на града и в зелените площи около крепостта ще бъдат разположени големи дървени яйца. Децата от детската градина и началните класове на средното училище ще бъдат поканени да ги изрисуват.

„Благодарим на ОБЩИНА КУЛА, че е до нас“, пишат организаторите.

Автор: Наско Цанов
Снимка: Станислав Кръстев

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder