Европа Директно – Видин организира две инициативи по повод Деня на Европа

Европа Директно – Видин организира две инициативи по повод Деня на Европа

Европа Директно организира разнообразна програма, за да отбележи Деня – символ на мира и обединението на Европа.
Деветомайските събития за тази година включват провеждане на две инициативи:
На 9 май от 11.00 с Информационна кампания на открито с послание: „Какво прави Европа за нас?
За тази цел организаторите предвиждат поставянето на шатра и маса с информационни материали в парка до Художествената галерия, от където ще се раздават рекламни материали, брошури, информационни списания. Представители на центъра ще дават разяснения на гражданите за Европейският съюз и как влияе на нашето ежедневие като им предоставят информация и безплатни консултации по интересуващи ги европейски теми. В кампанията ще участват и доброволци, които ще провеждат игри и викторини за гражданите, които, благодарение на участието си в тях, ще получат награди и информационни материали (тениски, чаши, дъждобрани и др).
Инициативите продължават с организирана Дискусия с граждани в пенсионна възраст на тема „Какво направи Европа за нас?“ по повод Деня на Европа, която ще се състои на 13 май 2019 от 14.30 часа в гр. Видин, Пенсионерски клуб – Белият Дунав.
По време на събитието ще бъдат представени презентации за положителното значение на ЕС за живота на хората, както и представяне на ролята на Европейския съюз за Видин. В допълнение към това участниците, присъстващи на събитието ще бъдат поканени да споделят своето мнение и виждане за Европейския съюз, това което прави и което предстои да направи. Също така участие ще вземат млади доброволци на Центъра, които ще представят своя положителен опит от участие в европейски проекти и инициативи и възможностите, които имат. Очаква се потвърждение за присъствието и на Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България, г-н Огнян Златев.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder