Отборът на математическата спечели областния етап на състезанието „Млад огнеборец“

Отборът на математическата спечели областния етап на състезанието „Млад огнеборец“

Отборът на Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” – град Видин стана победител в областния етап на състезанието „Млад огнеборец“. Младежки протовопожарни отряда на 16 училища от област Видин премериха сили на стадион „Георги Бенковски“. Учениците се състезаваха в двете традиционни дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.
Преди обявяването на класирането, главен инспектор Стилиян Пешев, началник-сектор „Превантивна и контролна дейност“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Видин, благодари на отборите за доброто представяне. Той подчерта, че интересът към областния етап на състезанието „Млад огнеборец“ тази година е голям, като от доста време насам не е имало такова масово участие. Гл. инспектор Пешев отбеляза още, че включването на учениците в младежките противопожарни отряди възпитава не само отборен дух и дисциплина, но също така им дава познания как да реагират при възникването на аварийни ситуации.
Наградите на участниците в областния етап на състезанието „Млад огнеборец“ връчи заместник областният управител на Видин Лъчезар Попиванов. Всички състезатели получиха грамоти, за всеки от отборите имаше и торта. А за отборите, заели призовите три места, имаше и медали и купи: бронзовите медали получи отборът на Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – Видин; среброто отиде при Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин; а златните медали завоюваха състезателите на видинската Математическа гимназия, които ще представят Видин на националния етап на състезанието „Млад огнеборец“.

СНИМКА: ВИДИН ВЕСТ

СНИМКА: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder