Новият земеделски министър – Десислава Танева

Новият земеделски министър – Десислава Танева

Парламентът гласува освобождаването на Румен Порожанов като министър на земеделието и назначаването на новият министър- Десислава Танева.

Депутатите гласуваха назначаването със 121 гласа „за“ и 5 „против“ и без „въздържали се“.

След гласуването Танева положи клетва като министър.

Бившият министър се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата започна разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изградени чрез неправомерно усвояване на европейски средства. Порожанов беше призован на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

Десислава Танева се изказа след гласуването:
„Първите ми действия ще бъдат за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки. Със сигурност ще има промени в ДФ „Земеделие“ и политическия екип. Ние сме в крайна сметка коалиция, имам определени виждания, но всички решения ще се взимат в режим на диалог“.

„Очаквам нападки и срещу мен, но аз имам ясни доходи и имоти“, допълни Танева.

„Министерството на земеделието е най-тежкото. Животът в селските райони зависи от земеделието“, завърши новият министър на земеделието, храните и горите.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder