Борисов на АМ „Хемус“: Приятно е така ливади, планини и гледаш как магистралата се ражда, а дългът намалява

Борисов на АМ „Хемус“: Приятно е така ливади, планини и гледаш как магистралата се ражда, а дългът намалява

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на АМ „Хемус“.

Припомняме, през април той направи символична първа копка на новия етап от трасето – 134-километровия участък между Боаза и пътя Велико Търново – Русе. Отсечката трябва да бъде завършена до края на 2022 година.

Премиерът лично подкара джипа по участъка, който се строи, и коментираше това, което вижда. „На всички им е лесно, като се построи магистралата. Тогава по студиата викат – стига с тия магистрали, дай да си говорим за фугите на „Граф Игнатиев“. Вижте сега колко много хора се трудят. Тук се насипва, а там се рушат скали. Тук скалата си я чукат, трошат и заминава за новото трасе. А тук вече подготвят за асфалт. С тази отсечка разстоянието, което сега се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е така, планина, ливади и гледаш как се ражда и пораства магистралата, а в същото време държавният дълг намалява“, баха част от коментарите на Борисов.

За изграждането ѝ държавата отдели 1 120 000 000 лева. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде окончателно готова през 2024 г., а пускането ѝ в експлоатация да увеличи брутния вътрешен продукт на страната с поне 10%.

ФИЛИП ЕПИТРОПОВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder