Топ вести
Фестивал на талантите събра даровити ученици от област Видин

Фестивал на талантите събра даровити ученици от област Видин

Ученици от област Видин демонстрираха своите дарби и постижения в науките, изкуствата, спорта. Това стана в рамките на първия по рода си за Видин Фестивал на талантите „Цветове и усмивки“, който даде възможност за изява на даровити деца от всички училища във Видинска област. Събитието се проведе под патронажа на кмета на община Видин и със съдействието на Регионално управление на образованието – Видин.
В пространството около Библиопощата в Крайдунавския парк на Видин училищата бяха разположили свои щандове, подредени със старание, така че да презентират по възможно най-добър начин талантите, уменията и постиженията на възпитаниците на съответното учебно заведение в спорта, изкуствата и науките. Междувременно на откритата сцена талантливи ученици рецитираха стихове, пяха и танцуваха.
Кметът на Видин Огнян Ценков откри Фестивала, като отбеляза, че тази проява ще даде възможност на децата и младежите да покажат своите дарби и умения. Ценков се обърна към участниците с думите: „Скъпи деца, пейте, танцувайте, рисувайте, спортувайте, обогатявайте своите знания във всички области! Вярвам във вас и съм спокоен за бъдещето на Видин с такова богатство като вас!“.
В изпълнение на Наредбата за приобщаващо образование, във всяко училище през учебната година са провеждани занимания по интереси, като целта на Фестивала е учениците да покажат резултата от работата си по време на тези занимания, обясни началникът на Регионално управление на образованието – Видин Веселка Асенова. Тя изрази надежда, че Фестивалът ще се превърне в традиционно събитие.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder