Обвиниха трима за жестокото убийство на ромка в „Орландовци“

Обвиниха трима за жестокото убийство на ромка в „Орландовци“

Днес, 21.05.2019г., Софийска градска прокуратура /СГП/ привлече към наказателна отговорност трима служители на охранителна фирма за извършено от тях убийство по особено мъчителен за жертвата начин –престъпление по чл. 116 ал.1,т.6 вр. чл. 115 вр. чл. 20 ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на СГП.

Владислав Д., Георги Я. и Татян Н. са обвинени, затова, че на 16.05.2019г. в гр. София, на територията на месокомбинат „Родопа-София“, в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен начин, умишлено са убили П.С.

Тримата извършители завързали ръцете на жертвата и ѝ нанесли многократни удари по главата, гръдния кош, корема и крайниците. В резултат на това са развили травматичен и хеморагичен шок, довели до остър срив на хемодинамиката и настъпване на смъртта ѝ.

Единият от извършителите- Владислав Д., е направил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъден в чужбина за трафик на наркотични вещества на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, с оглед осигуряване явяването им пред съда за определяне на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Ако бъдат признати за виновни пред съда, по повдигнатите им обвинения, извършителите могат да получат наказания в размер от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, „доживотен затвор“, или „доживотен затвор без право на замяна“.

Работата по случая продължава.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder