От „Пътна полиция“ призоваха студентите да празнуват и шофират разумно

От „Пътна полиция“ призоваха студентите да празнуват и шофират разумно

Знаете, че през следващите дни предстоят празници, студентски тържества, избори, така че органите на „Пътна полиция“ ще бъдат максимално ангажирани с осигуряването на безопасността на всички участници в движението. Това заяви на брифинг инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“ във връзка с предприетите мерки за осигуряване на реда и нормалното протичане на абитуриентските балове, предаде репортер на Novini.bg.

,,Искам да се обърна към студентите и да ги посъветвам да не се подават през прозорци и люкове по време на движение, когато са в момент на еуфория, за да не се стига до произшествия. Препоръчвам също така на тези, които ще превозват абитуриенти, да бъдат внимателни и да напомня, че отговорността за използването на колан е на водача, не само на пътниците. Разбира се, там, където има колони, органите на „Пътна полиция“ ще подпомагат движението, за да може абитуриентите да се изнесат по-бързо и да се освободи движението“, обясни Ботева.

,,Относно утрешния ден ще бъде въведена организация на движението, като по заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат спирани всички товарни автомобили над 12 тона по магистралите и по републиканската пътна мрежа. Същата мярка ще важи и в неделя“, обяви още инспектор Мария Ботева.

,,Тази година е обявена за година на семейството и неговото опазване на пътя. Затова нека да не забравяме, че не сме единствени на пътя, нека да запазим себе си, нашите семейства и деца. Нека бъдем толеранти, нека да се обичаме“, каза в заключение Ботева и призова да се използа спешният телефон 112 при необходимост.

,,Ще се постараем да организираме, охраняваме и да приключим баловете без проблеми. На площада около района на храм-паметника „Св. Александър Невски“ категорично се забранява събирането на групи от абитуриенти. Ние няма да им пречим, но нека и те да не оскверняват такива места с оркестри или нецензурни действия“, допълни по темата зам.-началникът на „Пътна полиция“ ком. Любомир Костадинов.

Той посочи, че тази година няма да бъдат осигурявани кортежи успоредно със студентите, тъй като празнуващите не се съобразяват с подаваните знаци на полицията и нещата по принцип ставали по-проблемни тогава. За сметка на това ком. Костадинов увери, че ще има екипи на „Пътна полиция“ по всички възлови кръстовища, както и мотопатрули.

,,Нека бъдем толерантни на пътя и да не пречим на останалите участници в движението. Ще има по-голяма натовареност на „Пътна полиция“ през тези дни. От утре ще има разположени екипи за гражданите, които искат да напуснат територията на София. Има изградени камери за видеонаблюдение, така че нещата ще бъдат контролирани. Ако трябва ще се вземат и административни мерки при неспазване на законите за движение по пътищата“, отбеляза още ком. Костадинов.

От „Пътна полиция“ към СДВР заявиха, че ще има засилено полицейско присъствие там, където ще се събират абитуриентите, както и по заведенията. Те апелираха студентите да празнуват и шофират разумно, за да няма произшествия и категорично обявиха, че няма да се допуска нарушаване на обществения ред.

NOVINI.BG

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder