В навечерието на изборите! Полицията във Видин и Враца влезе политическа буря (видео)

В навечерието на изборите! Полицията във Видин и Враца влезе политическа буря (видео)

Полицията репресирала един от клубовете на БСП във Видин, твърди лидера на левицата в областния град – Димитър Велков.
На пресконференцията присъства и Петър Станев, председател на БСП Борован. Той сподели, че на 17 май, в качеството си на председател на Общинския съвет в Борован, е подал писмо до кмета на общината, за да постави шатра за нуждите на предизборната кампания. Полицията обаче не позволила да се агитира с рекламни материали.

Вторник, малко след 11 часа пред клуба на БСП в ромския квартал на Видин спира полицейски патрул, а от него излизлезли 3-ма цивилни служители.

Димитър Велков – председател на БСП – Видин
„Молят членовете и симпатизантите да напуснат, а да остане само председателят на едно от ОПО-тата.“

Очевидци разказаха пред Видин Вест, че единият от полицайте бил началника на полицейското управление в квартала.

Димитър Велков – председател на БСП – Видин
„Изземват без никакви документи или каквото и да било, протоколната книга на партийната организация. В тази книга на гърба има лични данни на всички членове на съответното ОПО, бъдещи членове на СИК и застъпници на БСП, на които вече на голяма част от тях сме им издали документи.

Председателят на клуба в ромския квартал бил питан няколко пъти дали купува гласове, след което бил накаран да разпише декларация, че няма да го прави, а въпросната тетрадка била сканирана от полицията, а имената от нея били посетени на място.

Димитър Велков – председател на БСП – Видин
„Минали през всеки един от тях и са започнали да го плашат. В резултат на това от вчера до днес имаме двама членове, които се отказаха да участват в изборния процес.“

Подобна е ситуацията и във врачанското село Борован. Според левицата МВР вече е взела страна за изборите.

Кирил Добрев – БСП
„МВР не просто не осигурява честните избори, МВР взима страна на една политическа сила за тези избори. Всички са предупредени, че ако не спечели ГЕРБ, ще бъдат разформировани из страната.

Екипът ни не успя да се свърже полицията за коментар до този момент, а в утрешния ден най-вероятно ще бъде пусната и жалба в прокуратурата за незаконни действия от страна на органите на реда.

Малко по-късно днес Главният секретар на МВР каза пред журналисти, че не бива да се въвлича полицията в предизборни битки.

Още за този случай, гледайте в ТЕМИТЕ, този петък от 18:00 часа.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder