Топ вести
27.01.2021 - По линия на REACT-EU ще бъдат подкрепени мерки за подпомагане на образователната система за преодоляването на последиците от пандемията
27.01.2021 - Българските граждани ще могат да гласуват в Турция и Молдова при спазване на здравните препоръки
27.01.2021 - МС отпусна 105 000 лева за изграждането на нов заслон и за реновиране на още три съоръжения в Национален парк „Централен Балкан“
27.01.2021 - Правителството отпусна над 600 000 лв. за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища
27.01.2021 - Започна имунизирането на персонала и потребителите на домовете за възрастни хора
27.01.2021 - Добавката от 50 лв. за пенсионерите и през април
27.01.2021 - Стартира данъчната кампания в Община Видин (Снимки)
27.01.2021 - Община Видин пусна виртуален ПОС терминал
27.01.2021 - Работници от ОП по чистота премахнаха опасни дървета в двора на детска градина(Снимки)
27.01.2021 - Премиерът: Реагираме веднага и при бедствията, и при пандемията, за да предотвратяваме рисковете
Скок на цените на акциите на европейските борси след евроизборите

Скок на цените на акциите на европейските борси след евроизборите

Европейските акции поскъпнаха в понеделник, след като проевропейските партии успяха да спечелят около две трети от местата в новия парламент на ЕС, което отслаби инвеститорските притеснения за рязко повишаване на популистките нагласи на стария континент.

Подкрепа за позитивната европейска търговия оказват и преговорите за сливане на „Фиат Крайслер“ с „Рено“, което ще доведе до формирането на третата по големина автомобилостроителната компания в света, съобщава БНР.

Общият европейски индекс Stoxx Europe 600 се повишава с 0,27% благодарение най-вече на ръст с около 1,6% на акциите в автомобилния сектор след информацията за възможно сливане между италианско-американската и френската автомобилни компании. Акциите на Renault поскъпват с цели близо 14%, а акциите на Fiat Chrysler Automobiles – с над 10%. По-предпазливо повишение от 0,83% регистрират акциите на Volkswagen след новина, че германският автомобилен гигант се намира в интензивни преговори с шведската „стартъп“ компания Northvolt относно планове за съвместното им производство на батерийни клетки в Залцгитер, Германия.

Немският индекс DAX 30 нараства с 0,34%, френският CAC 40 – с 0,2%, а основният индекс MIB на борсата в Милано – с 0,7% благодарение и на днешно изявление на вицепремиера на страната – Луиджи ди Майо, че не вижда необходимост от промени в правителството въпреки по-слабите резултати на неговото Движение „Пет звезди“ по време на вчерашния вот за Европейския парламент.

Влияние за днешната леко позитивна настройка сред европейските инвеститори оказват и относително умерените коментари на президента на САЩ Доналд Тръмп по време на неговата официална визита в Токио относно търговските преговори с японските власти, както и тези по отношение на Иран и Северна Корея.

Търговията на борсите на стария континент обаче е като цяло доста вяла и неликвидна с оглед на факта, че днес е официален неработен ден за Лондонската борса (заради редовната пролетна банкова ваканция всеки последен понеделник на месец май) и за американските финансови пазари, включително пазарите на акции на Уолстрийт, поради честването в САЩ на Деня на загиналите във войните (Memorial Day).

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder