Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р  Султанка Петрова посети Видин

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова посети Видин

Поводът за посещението бе началото на Информационната кампания „Промяната е в нашите ръце“. Тя се организира от Министрество на труда и социалната политика, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи.

На събитието присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, областният управител Албена Георгиева, част от екипа по проекта, заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, много граждани и заинтересовани лица. На  среща бе представена Националната стратегия за активен живот на възрастните хора, която е част от Управленската програма на българското правителство 2017-2021.

Кметът Огнян Ценков откри кампанията: „В едно цивилизовано
общество няма нищо по-естествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст. С труда и ангажираността си през годините възрастните хора са оставили своя отпечатък върху просперитета на нашето общество. Всички ние приемаме и се отнасяме с разбиране към проблемите им, като се стремим да помагаме, но и да черпим опит от тях, защото възрастните хора продължават да участват активно в обществения живот“ – каза Ценков.

В словото си заместник-министърът заяви: „Възрастните хора не са бреме, а потенциал, който ние трябва да използваме.
Подобряване стандарта и качеството на живот на населението е национален приоритет.“ Тя добави, че демографските тендеции в развитието на населението е процесът на застаряване и факт не само за България, но и за цяла Европа.

На форума бяха представени приоритетите на Стратегията, с
която се цели да се създадат условия за активен и достоен живот на хората от третата възраст, чрез осигуряване на равни възможности за пълноценното им участие в икономическия и социален живот на обществото.

Заместник-кметът Венци Пасков отбеляза, че разрешаването
на социалните проблеми е приоритет в политиката на Община Видин, която се развива успешно чрез функционирането на общо 22 социални услуги, делегирани държавни или общински дейности, за деца и възрастни в неравностойно положение.Срещата премина при голям интерес и дискусия с граждани.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder