Топ вести
22.11.2019 - Генади Велков: „Изникват нови задължения за стотици-хиляди в Община Видин,“ (Темите – Рестартът)
22.11.2019 - Спипаха турски тираджия със старинни монети и византийски печати укрити в цигарени кутии
22.11.2019 - Митничари откриха контрабандни щатски долари и евро в куфар на пътник
22.11.2019 - Потушиха пожар на тераса на апартамент в Лом след взривила се газова бутилка
22.11.2019 - Административният съд във Видин се произнесе по делото за изборните резултати в Ново село
22.11.2019 - Осъдиха бивш служител на МВР-Монтана за присвояване
22.11.2019 - Държавен куклен театър – Видин гостува в Пловдив в рамките на програмата за Европейска столица на културата 2019 г.
22.11.2019 - Осем са обвинени за участие в група за наркоразпространение в София (Видео)
22.11.2019 - Дъждовното време зачести катастрофите в страната
22.11.2019 - Окръжен съд – Монтана набира съдебни заседатели
Министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев посети Враца

Министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев посети Враца

„За последните няколко години Община Враца полага изключително много усилия за модернизиране на образователната инфраструктура и развитието на професионалното образование. Учебните заведения в региона припокриват напълно политиката на министерството за утвърждаване на националното самосъзнание сред младите хора. Вярвам, че с общи усилия, ще успеем да
разширим образователната среда на учениците, като им предоставим възможност да развиват своите компетенции. С инвестираните средства до момента по оперативни програми и от бюджета на министерство на образованието, Враца е пример за правилно развитие на образованието и модернизиране на инфраструктурата на училищата и детските градини“ – каза министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, по време на работно посещение във Враца.


Министър Вълчев посети сградата на бившето училище в село Паволче, където заедно с кмета Калин Каменов подписаха договор, чрез който Община Враца дарява сградата на учебното заведение на образователното министерство. „Днес е изключително важен ден за всеки жител на село Паволче, тъй като само след година, тук ще бъде създаден първият в страната Национален център за православно, патриотично и екологично образование. Вашето населено място е люлката на родолюбието, тъй като от тук минава Ботевия поход, има православен храм и десетки еко пътеки. Вярвам, че след откриването на центъра, в тази прекрасна сграда отново ще има живот и в нея ще се възпитават хиляди деца от цялата страна.

SONY DSC


Искам да благодаря на министър Вълчев за оказаната подкрепа при реализирането на проекта. Това е поредното потвърждение, че той познава отблизо проблемите в сферата и има желание за тяхното разрешаване с реални действия“ – каза кметът Каменов преди подписването на договора за дарение и връчи на министър Вълчев почетен плакет за особен принос в сферата на образованието в общината.

SONY DSC


В сградата на училището в село Паволче, Красимир Вълчев заяви, че след изпълнението на проекта, във Враца ще има много по-ефективна образователна среда, която ще бъде пример и за други градове в страната. В рамките на своето посещение, министър Вълчев бе гост в Средно училище „Христо Ботев“, в което е изградена виртуална STEM лаборатория за бучение на учениците по биология и здравно образование. Средствата, в размер на 130 000 лева, които са вложени за техническото оборудване с 10 интерактивни дисплеи, са осигурени от Министерството на образованието и науката.
В Профилираната Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, кметът Каменов и министър Вълчев присъстваха на демонстрационни уроци в новоизградените 11 интерактивни кабинети и класни стаи със сензорни дисплеи. Красимир Вълчев бе категоричен, че бъдещето на образованието е в развитието на информационните технологии и поради тази причина ще бъдат инвестирани средства за обновяването на материално-техническите бази в учебните заведения и изграждане на иновативни кабинети. „Враца има целия спектър от предизвикателства в образователната система, но с общи усилия и с активната работа на кмета Каменов и областния управител – Малина Николова, вече има решения на голяма част от проблемите в сферата“ – добави още Вълчев. Инвестираните средства в учебното заведение отново са осигурени от МОН и са в размер на 148 000 лв. Посещението на образователния министър във Враца продължи в сградата на Профилираната езикова гимназия „Йоан Екзарх“, където министерството
осигури близо 150 000 лева за извършване на вътрешен ремонт в учебния корпус, подмяна на дограмата в коридорите и на отоплителната система в гимназията. Заключителната част от визитата на министър Вълчев бе в сградата на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство, където е реализиран ремонт на дограмата, отново със средства на образователното министерство, в размер на 190 000 лева. В началото на програмата, директорът на учебното заведение Румяна Петрова благодари на кмета Каменов и министър Вълчев за оказаната подкрепа и заяви, че гимназията е първата в града, в която е въведено дуалното обучение.
Кметът Каменов допълни, че Община Враца и областна администрация ще продължават да подкрепят професионалното образование, като ще се търсят варианти за осигуряване на средства за обновяване на базата.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder