Топ вести
29.05.2020 - 152 безработни лица са започнали работа през април във Видинско
29.05.2020 - Над 500 души останали без работа в област Видин през месец април
29.05.2020 - В Белоградчик отбелязаха 170 години от най-голямото въстание в Северозападна България против османското владичество(Снимки)
29.05.2020 - БАБХ и МВР разкриха нелегален обект за производство и търговия с храни в софийска област (Снимки)
29.05.2020 - Разследващи гранични полицаи са арестувани за подкуп
29.05.2020 - Спипаха близо 16 т цигарени опаковки на Дунав мост 2 (Снимки)
29.05.2020 - Над 32 000 проверени МПС-та и 14 500 констатирани нарушения по време на Спецакцията на територията на цялата страна
29.05.2020 - Детските ясли и градини във Враца започват работа от 1 юни
29.05.2020 - Атракционното влакче във Враца ще работи на 1 и 2 юни
29.05.2020 - С 1 600 000 лв. Враца разширява дейностите на Младежкия център и изгражда нова база (Снимка)
Имат ли интерес родните казина да инвестират във Видин и региона

Имат ли интерес родните казина да инвестират във Видин и региона

Видин е едно от най-старите български пристанища по река Дунав. В миналото градът е бил известен като несломима крепост, която разделя Балканите от Централна Европа. В наши дни е център на област Видин, а също така е третото по големина селище в Северозападна България. Мостът „Видин – Калафат“ е част от главен маршрут, който свързва родните пътища с Румъния и другите държави на север от нас.
Въпреки това градът е с население от около 40 хиляди души и е част от един от най-бедните региони в страната. Жителите на древното селище намаляват още от 40-те години на 20-ти век. В тази сложна икономическа ситуация туризмът и развлекателният бизнес все пак намират своята ниша. За това помагат както забележителностите Белоградчишки скали и крепостта Баба Вида, така и повишаващият се трафик по интернационалния маршрут, минаващ през областта. Именно затова много видинчани се питат какво е мястото на града сред центровете на хазартния бизнес.
В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите за развитие на този тип развлечение, както и какво е евентуалното бъдеще на бранша в областта.
Основните положителни качества на Област Видин, що се отнася до хазартния бизнес, е наличието на сравнително постоянен поток от хора, преминаващи през града и липсата на силна конкуренция, каквато има в някои по-големи градове. До момента на територията на областта функционират няколко казина, като най-известните зали във Видин са:

Magic Bet на улица„Цар Александър II”

и казино Ringbet Gaming Club, намиращо се в центъра. И двете места са устроени така, че да са подходящи както за туристи, така и за местните жители.
Област Видин може да се похвали с известни туристически забележителности с културно и историческо значение. Това провлича посетители от цялата страна, които искат да разгледат средновековните крепости и природните феномени, разположени в местността. За съжаление града не предлага разнообразие от вечерни и нощни забавления, затова отварянето на нова зала за хазарт е едно обещаващо начинание, което може да обогати развлекателния бранш.
Разбира се, в момента наличието на физически казина във Видин е доста ограничено, за това много местни любители на залаганията посещават онлайн платформите на водещите фирми за хазарт в страната. Можете да научите повече за сайтовете за залагания в Efirbet, където ще намерите множество експертни ревюта на най-популярните букмейкъри, както и бърз достъп до повечето онлайн казина.
След като посочихме главните плюсове за привличане на фирми за хазарт във Видин, нека погледнем какво отблъсква някои инвеститори. Основната пречка за разрастването на бранша е гъстотата на населението. В града живеят около 40 000 души, а в цялата област – около 100 хиляди. Потокът от туристи също не е постоянен и далеч не е толкова плътен, колкото в столицата и големите ски курорти или тези по Черноморието. Тези фактори сериозно ограничават броя на посетители в залите за залагания, както и броя на самите казина, които да работят на печалба.
Другият основен минус са сравнително ниските доходи на населението в региона. В Северозападна България труда е най-ниско платен за цялата страна. Общото социално и икономическо положение на видинчани не позволява на любителите на хазарт да практикуват често хобито си, тъй като евентуална загуба на голяма сума по време на игра би се отразила сериозно на спестяванията и качеството на живот на играещия. За съжаление българските власти все още не успяват да намерят трайно решение на този икономически проблем.
Поради тези фактори спокойно може да се каже, че Видин е способен да привлече повече компании от сферата на хазарта, стига местните управници да сътрудничат на развлекателния бизнес и развитието на туризма и инфраструктурата в областта. Дори при запазване на сегашното положение, условията са достатъчно благоприятни, за да може някои по-експериментално настроени предприемачи да отворят нови казина в по-големите градове в областта.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder