Захариева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ

Захариева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ

На 14 юни 2019 г. вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме в МВнР министъра на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства шейх Абдула бин Зайед бин Султан ал-Нахаян, който пристига на официално посещение у нас. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Захариева ще разговаря на четири очи с шейх Абдула в 12.40 часа в МВнР. Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации по въпроси от двустранен характер и регионален интерес. Двамата министри ще направят съвместно изявление от 14.00 часа в МВнР.
В рамките на визитата си шейх Абдула ще открие и посолството на ОАЕ в София.
Посещението на министър Ал-Нахаян е продължение на усилията за насърчаване на двустранното сътрудничество, важен принос към което е и функционирането от началото на 2018 г. на дипломатически представителства на ниво посолства в столиците на двете страни и размяната на делегации на най-високо правителствено ниво. Българското посолство в Абу Даби беше открито през април 2018 г. от вицепремиера Екатерина Захариева.
В ОАЕ живее и най-голямата българска общност в Персийския залив, която наброява 3000 души.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder